A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paste cu sos caju si broccoli

Postat de: andaoana in Mancaruri de post

Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore. Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu gem de...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia. Faina, praful de copt, cacaua...Citeste continuarea

Somn cu zacusca

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de somn portionate si spalate se sareaza usor. Ungeti fiecare bucata de peste cu zacusca pe ambele parti. Se pune somnul cu zacusca intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Salata de ton cu apio, fasole rosie...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conserva de fasole se desface si se spala cu apa rece intr-o sita. Conserva de ton se desface. Tijele de apio se spala si se taie marunt. Ceapa verde se spala si se...Citeste continuarea

Ciorbita de vitel cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Spalati si carnea. Se pune carnea, legumele, foile de dafin si boabele de piper la fiert in apa rece. Sarati. Eu am folosit pentru fierbere...Citeste continuarea

Friptura rapida de vitel cu morcov

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Pulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel. Curatati si spalati morcovii. Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul...Citeste continuarea

Desert brownie cu nuci

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180° C. Topiti ciocolata rupta bucatele cu untul la microunde sau la bain-marie. Amestecati bine si lasati sa se raceasca. Intre timp bateti ouale intregi cu...Citeste continuarea

Desert strudel cu mere, nuci si fistic

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se...Citeste continuarea

Ravioli proaspete cu sos de...

Postat de: ctlina in Paste

Curatati si taiati ciupercile felii. Sautati-le intr-o tigaie in 15 g de unt timp de 8 minute. Curatati si tocati marunt ceapa salota. Prajiti-o in 15 g de unt fara s-o colorati, turnati...Citeste continuarea

Crochete din cartofi si faina de naut

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Curatati cartofii si taiati-i bucatele. Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute. Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute. Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul...Citeste continuarea

Humus cu faina de naut

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era...Citeste continuarea

Pilaf cu morcovi si ceapa

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Orezul se alege, se spală bine în 3-4 ape și se pune la fiert, la foc mediu. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc...Citeste continuarea

Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe...

Postat de: simona72 in Paste

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o...Citeste continuarea

Desert tort fin cu nuca si smantana

Postat de: VanessaAli in Torturi

Foile: Intr-un castron punem untul moale si il frecam cu zaharul (cel simplu si cel vanilat), dupa care adaugam ouale si mierea. Amestecam pana se incorporeaza bine si apoi punem si laptele....Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Postat de: mirela0911 in Paste

Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara...Citeste continuarea

Cartofi cu usturoi, rozmarin si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt aproape fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Chiar daca cartofii nu sunt perfecti fierti, nu...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pestele bine spalat se pune la fiert in apa cu sare, otet si foaia de dafin. Lasati sa fiarba 10 minute de cand da in clocot [ un clocot ]. Scurgeti zeama de pe peste. Cu...Citeste continuarea

Sandvici cu fasole -de post

Postat de: mihaelar63 in Sandvisuri

Fasolea se intinde pe feliile de paine. Eu am avut o fasole alba -marunta, de anul acesta. La gust parca este ca untul. Peste fiecare felie cu fasole se da un strat subtire de...Citeste continuarea

Tort Feerie de Iarna

Postat de: ancutsa in

  Decoraţiuni: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă...Citeste continuarea

Tort Red Velvet, cu crema de branza...

Postat de: diaconta in

Pentru început am pregatit lemon curd (crema de lamâie), pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Ouale întregi si galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat zeama...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu file de...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală bine cartofii și se pun la fiert în coajă. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele. Se curăță usturoiul, se spală și se taie foarte fin. Se taie rondele o...Citeste continuarea

Salata de rucola cu ton si naut

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Rucola se spala si se zvanta frunzele. Rosioarele se spala si se taie jumatati. Sarati usor rosiile. Nautul se scoate din conserva si se spala intr-o sita sub jet usor...Citeste continuarea

Briose de sarbatoare

Postat de: ancutsa in

    Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina şi praful de copt. Compoziţia...Citeste continuarea

Desert pandispan cu merisoare si...

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se storc cele 2 buc de clementine. Coaja lor se rade pe razatoarea cu gauri mici. Zeama de la compotul de visine se incalzeste putin, apoi se pun in ea merisoarele sa se hidrateze, lasandu-le...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: trifadalia in Supe

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si...Citeste continuarea

Desert bezele

Postat de: Leontina_Costel1970 in Dulciuri

Albusurile se lasa de seara la dezghetat ( le-am avut la congelator ), dupa ce s-au dezghetat, se pun intr-un castron mai inalt si incapator, se adauga sarea si incepem sa le mixam bine, cand...Citeste continuarea

Merlucius cu bere neagra, in crusta...

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele se spala bine si se curata in interior. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si...Citeste continuarea

Ciorba rapida de cartofi cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati cartofii, morcovii si ceapa. Spalati patrunjelul verde si tija de telina. Taiati rondele carnatul unguresc picant. Ceapa se taie cubulete, morcovii...Citeste continuarea

Desert tort Ema

Postat de: Leontina_Costel1970 in Torturi

Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Blat 1 de cacao : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate bine pana obtinem o bezea tare. Se incorporeaza...Citeste continuarea

Chiftele prajite

Postat de: Leontina_Costel1970 in Porc

Intr-un castron incapator punem carnea tocata, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si cartofii rasi pe razatoarea mica si storsi de zeama. Omogenizam tot amestecul, adaugam sare si piper...Citeste continuarea

Mancarica de mazare

Postat de: Leontina_Costel1970 in Mancaruri de post

Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un pic de sare, amestecam pana ce devine sticloasa. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: Leontina_Costel1970 in Ciorbe

Mai intai pregatim ingredientele, curatam legumele, ceapa o taiem marunt, morcovul si telina le curatam si apoi le dam pe razatoarea mica. Curatam cartofii si ii taiem cuburi mai mari. Prazul...Citeste continuarea

Ciorba de varza dulce, reteta de post

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Cum se prepara Ciorba de varza dulce, reteta de post Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se dau prin răzătoarea mică. Se curăță...Citeste continuarea

Fasole cu paste in stil toscan

Postat de: Ksenya in Paste

  Punem o tigaie inalta si incapatoare   pe foc,   adaugam uleiul   cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec. Adaugam cutiile cu...Citeste continuarea

Desert fursecuri ciupercute

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Mixam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si incepem sa framantam pana rezulta un aluat elastic. Eu l-am dat la rece cca 15 min. Tapetam masa de lucru cu faina, dupa care...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si biscuiti

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Spalam merele, apoi le decojim. Dupa ce le-am decojit pe toate, le dam prin razatoare sau prin robot. Punem merele intr-o cratita impreuna cu zaharul si cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branza de burduf

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Ciupercile se oparesc in apa clocotita cu sare si se curata de pielite. Coditele ciupercilor se scot si se toaca marunt si se amesteca cu putina sare pudra de nucsoara si cateva...Citeste continuarea

Salata de pui si quinoa

Postat de: MonicaHoroiu in Salate

Preincalzim cuptorul la 180 C. Pe o tava de cuptor, punem cubuletele de cartof dulce si ceapa rosie. Adaugam sare, piper, ulei de masline, paprika, oregano si jumatate de lingurita de usturoi....Citeste continuarea

Desert invartita cu nuca reteta de...

Postat de: MonicaHoroiu in Dulciuri

Cum se prepara Desert invartita cu nuca reteta de post de placinta delicioasa cu nuca Într-un vas punem făina și presărăm sarea. Dizolvăm drojdia în apă...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea

Desert clatite de post, cu dulceata...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se amestecă bine ingredientele uscate (făina cu: sarea, bicarbonatul, vanilia și zahărul.) Se adaugă apa de flori de portocal, uleiul și apoi apa minerală, puțin...Citeste continuarea

Pasta de fasole cu sos de ceapa...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Fasolea, bine spălată, se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, ținută la frigider. A doua zi, se scurge apa, se clătește fasolea cu apă rece și...Citeste continuarea

Salata calda cu legume

Postat de: andaoana in Salate

In primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine. Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa. Varza de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni, crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol puneti doua oua intregi si 4 galbenusuri. Mixati si adaugati treptat zaharul. Puneti uleiul, laptele, vanilia, amestecati. La final adaugati faina cernuta cu praful de copt....Citeste continuarea

Chiftele in crusta de susan

Postat de: merisor67 in Porc

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc. Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe...Citeste continuarea

Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Dovleceii se spală foarte bine și se taie rondele, cu tot cu coajă, după care fiecare felie se taie în câte patru bucăți. Se curăță usturoiul se spală și se taie foarte...Citeste continuarea

Chiftelute cu susan - la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cateii de usturoi si ceapa se curata si se toaca foarte marunt. Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea. Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen,...Citeste continuarea

Desert tort Batman

Postat de: claudiaO in Torturi

 Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si afine

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

      Mixam zaharul cu untul. Adaugam pe rand ouale si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie. Punem restul ingredientelor: laptele,...Citeste continuarea

Tort G

Postat de: Constelatialeu in

Blat cu nuca : Am folosit o forma patrata 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]