Tort martisor

de Constelatialeu in Torturi, 28 Feb 2019 | 4105 vizualizari

 

Leone al meu si-a exprimat dorinta in felul urmator '' poti sa-mi faci un tortulet mic, cu vanilie si ciocolata '' si binenteles ca mama leu  nu a zis nu....:D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua medii
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata ( nu foarte pline)
  • 4 linguri faina ( nu foarte pline)
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom Dr. Oetker
  • Crema ciocolata
  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • Crema vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 75 g unt cu 82% grasime
  • 35 g amidon alimentar Dr. Oetker
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
  • 50 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • pentru decorat
  • creioane colorate Dr. Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort martisor:

Blat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit ( eu l-am lasat pana a doua zi cand se taie mult mai bine).

Sirop: Apa cu zaharul se pun la fiert, se lasa sa dea in 2-3 clocote apoi se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema ciocolata : Ciocolata maruntita se pune intr-un castron de inox se adauga frisca lichida si apoi asezam castronul pe baie de abur. Amestecat bine pana se topeste ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa sa se tempereze si apoi se da la frigider cateva ore ( eu am lasat pana a doua zi). A doua zi am mixat foarte bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Crema vanilie: Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana s-au albit, apoi am adaugat amidonul si am omogenizat si am subtiat totul cu 100 ml lapte rece. Restul de lapte l-am pus la fiert intr-o cratita de inox. cand laptele a inceput sa fiarba am adaugat amestecul de galbenusuri. trebuie sa avem grija sa amestecam continuu sa nu se lipeasca, cand incepe sa se ingroase crema tragem de pe foc si adaugam untul la temperatura camerei, incorporam bine iar la final adaugam si vanilia bourbon. Se aseaza peste crema folie alimentara, se lasa sa se racoreasca  si apoi se pune la frigider cateva ore ( la fel am lasat crema pana a doua zi ) A doua zi am scos din frigider si am mixat 2 min apoi am adaugat frisca lichida si am mixat cca 5 min pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare: Am sectionat blatul in  4 parti aproximativ egale. Am asezat prima sectiune pe un platou, am insiropat-o bine, apoi am intins crema de ciocolata, am venit cu a doua sectiune de blat, am insiropat-o si am intins crema de vanilie, peste care am pus a treia sectiune de blat si am insiropat-o, am intins crema de ciocolata si am pus ultima sectiune de blat insiropata. Am imbracat tortul cu cele doua creme si am ornat dupa cum mi-a fost inspiratia, pentru decor am folosit creioanele colorate de la Dr. Oetker

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

katty 1

20.12.2019, 06:34

Ce tort frumos!

vio4004 1

01.03.2020, 06:19

Castiga bani completand sondaje online
Sondajele valoreaza între 0,10€ si 2,5€ iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/2uLkS7K

RuxyRux 1

01.03.2020, 11:01

Tortuletul perfect!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor