Leone al meu si-a exprimat dorinta in felul urmator '' poti sa-mi faci un tortulet mic, cu vanilie si ciocolata '' si binenteles ca mama leu nu a zis nu....:D
Blat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit ( eu l-am lasat pana a doua zi cand se taie mult mai bine).
Sirop: Apa cu zaharul se pun la fiert, se lasa sa dea in 2-3 clocote apoi se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.
Crema ciocolata : Ciocolata maruntita se pune intr-un castron de inox se adauga frisca lichida si apoi asezam castronul pe baie de abur. Amestecat bine pana se topeste ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa sa se tempereze si apoi se da la frigider cateva ore ( eu am lasat pana a doua zi). A doua zi am mixat foarte bine pana am obtinut o crema spumoasa.
Crema vanilie: Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana s-au albit, apoi am adaugat amidonul si am omogenizat si am subtiat totul cu 100 ml lapte rece. Restul de lapte l-am pus la fiert intr-o cratita de inox. cand laptele a inceput sa fiarba am adaugat amestecul de galbenusuri. trebuie sa avem grija sa amestecam continuu sa nu se lipeasca, cand incepe sa se ingroase crema tragem de pe foc si adaugam untul la temperatura camerei, incorporam bine iar la final adaugam si vanilia bourbon. Se aseaza peste crema folie alimentara, se lasa sa se racoreasca si apoi se pune la frigider cateva ore ( la fel am lasat crema pana a doua zi ) A doua zi am scos din frigider si am mixat 2 min apoi am adaugat frisca lichida si am mixat cca 5 min pana am obtinut o crema spumoasa.
Asamblare: Am sectionat blatul in 4 parti aproximativ egale. Am asezat prima sectiune pe un platou, am insiropat-o bine, apoi am intins crema de ciocolata, am venit cu a doua sectiune de blat, am insiropat-o si am intins crema de vanilie, peste care am pus a treia sectiune de blat si am insiropat-o, am intins crema de ciocolata si am pus ultima sectiune de blat insiropata. Am imbracat tortul cu cele doua creme si am ornat dupa cum mi-a fost inspiratia, pentru decor am folosit creioanele colorate de la Dr. Oetker