Tare buni acești colțunași calzi, serviți cu ketchup, sau cu salată, dar și reci, luați la pachet!
Pentru prepararea colțunașilor din această rețetă am făcut curățenie în frigider și am folosit toate preparatele din carne
Pentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și laptele rece. Mai adăugăm și făină atât cât necesită, pentru a obține un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl lăsăm la odihnit, la loc răcoros, până pregătim umplutura. Pentru umplutură, curățăm și tocăm legumele mărunt, apoi le călim ușor în puțin ulei încins. Trecem preparatele din carne prin robot, sau prin mașina de tocat și le adăugăm peste legumele călite. Stingem focul, pentru că preparatele din carne nu mai necesită alt tratament termic. Adăugăm dulceața de ardei iuți, cele 3 albușuri, sare, cimbru și pătrunjelul tocat. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm mozzarella dată pe răzătoare și din nou omogenizăm. Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale, pe care le modelăm sub formă de sfere. Pe masa înfăinată, întindem pe rând fiecare sferă într-o foaie subțire, de formă rotundă. Punem câte 2 linguri din compoziția de umplutură la mijlocul aluatului. Apoi îndoim o parte de aluat peste umplutură, unind marginile aluatului și formând un semicerc. Cu un decupator sau un cuțit tăiem surplusul de aluat de pe margini. Apoi presăm cu o furculiță trecută prin făină marginile de aluat lipite, pentru a nu se desface în timpul coacerii. Procedăm așa cu toate sferele de aluat. Din decupajele marginilor colțunașilor, am mai asamblat alți 2 colțunași. Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și presărăm chimen peste jumătate din ei și susan peste cealaltă jumătate. Coacem colțunașii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, sau până când aluatul este bine rumenit. Îi servim fie calzi, cu ketchup, cu salată, sau cu diverse sosuri, dar sunt delicioși și reci, luați la pachet.