Intr-un ibric punem laptele caldut ( NU fierbinte ), zaharul si drojdia. Amestecam usor pana ce drojdia s-a dizolvat.
Punem 2-3 linguri de faina si lasam la dospit in jur de 10 minute.
Intr-un bol punem restul de faina si adaugam amestecul de drojdie. Punem apoi oul si incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul ...pana ce obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut, il mai framantam putin si intindem o foaie rotunda.Taiem foaia in 12 parti si pe fiecare parte punem gem. Rulam fiecare corn si il asezam in tava.
Procedam astfel cu restul de aluat.
Cornurile astfel obtinute le mai lasam 20 minute la dospit ,acoperite in tava .
Dupa acest timp, punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 30 minute ...
Cand sunt gata, lasam cornurile sa se racoreasca si le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!