Desert pateuri cu gem de gutui

de RODIMUR in Dulciuri, 7 Mar 2019 | 2987 vizualizari

 

Pentru că mai aveam în congelator două resturi de aluat de foietaj de aproximativ 300 grame fiecare, le-am scos să se dezghețe și apoi am făcut niște pateuri delicioase cu gem de gutui.
Din ingredientele de mai jos am făcut 12 pateuri cu gem și încă două mai mici, din aluatul rămas după ce l-am porționat.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul s-a dezghețat.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame de aluat de foietaj
  • 1 borcan de gem de gutui
  • 1 ou pentru uns
  • făină albă pentru întins aluatul
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pateuri cu gem de gutui:

Aluatul se scoate din timp de la congelator, ca să se dezghețe natural.

Când s-a dezghețat complet, aluatul se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată pentru a-i da forma dreptunghiulară.

Se taie dreptunghiuri egale între ele și se pregătesc două câte două, pentru realizarea pateurilor.

Pe mijlocul unui dreptunghi de aluat se pune o linguriță încărcată de gem. Se umezesc cu apă marginile dreptunghiului, de jur împrejur și se suprapune un dreptunghi de aluat secționat pe mijloc.

Se presează manual marginile dreptunghiului, de jur-împrejur și apoi se lipesc prin presare cu o furculiță.

Se pun pateurile în tava în care s-a întins hârtie de copt și se ung bine cu un ou ”bătut”.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce pateurile se rumenesc frumos.

Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp foietajul din congelator, ca să se decongeleze natural, complet.

2

Porționați aluatul în așa fel încât să se potrivească dreptunghiurile tăiate.

3

Folosiți orice fel de gem aveți, dar aveți grijă să fie bine legat, nu lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pateuri cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

09.03.2019, 21:14

Ce imi mai plac aceste pateuri! Deserturile cu foietaj sunt printre favoritele mele!

RODIMUR 1

09.03.2019, 21:56

Și mie-mi plac mult foietajele...! Mulțumesc frumos, Rocsi pentru atenție!

Adele 1

18.01.2021, 22:15

Ce idee buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere