Desert pateuri cu gem de gutui

de RODIMUR in Dulciuri, 7 Mar 2019 | 3044 vizualizari

 

Pentru că mai aveam în congelator două resturi de aluat de foietaj de aproximativ 300 grame fiecare, le-am scos să se dezghețe și apoi am făcut niște pateuri delicioase cu gem de gutui.
Din ingredientele de mai jos am făcut 12 pateuri cu gem și încă două mai mici, din aluatul rămas după ce l-am porționat.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul s-a dezghețat.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame de aluat de foietaj
  • 1 borcan de gem de gutui
  • 1 ou pentru uns
  • făină albă pentru întins aluatul
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pateuri cu gem de gutui:

Aluatul se scoate din timp de la congelator, ca să se dezghețe natural.

Când s-a dezghețat complet, aluatul se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată pentru a-i da forma dreptunghiulară.

Se taie dreptunghiuri egale între ele și se pregătesc două câte două, pentru realizarea pateurilor.

Pe mijlocul unui dreptunghi de aluat se pune o linguriță încărcată de gem. Se umezesc cu apă marginile dreptunghiului, de jur împrejur și se suprapune un dreptunghi de aluat secționat pe mijloc.

Se presează manual marginile dreptunghiului, de jur-împrejur și apoi se lipesc prin presare cu o furculiță.

Se pun pateurile în tava în care s-a întins hârtie de copt și se ung bine cu un ou ”bătut”.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce pateurile se rumenesc frumos.

Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp foietajul din congelator, ca să se decongeleze natural, complet.

2

Porționați aluatul în așa fel încât să se potrivească dreptunghiurile tăiate.

3

Folosiți orice fel de gem aveți, dar aveți grijă să fie bine legat, nu lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pateuri cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

09.03.2019, 21:14

Ce imi mai plac aceste pateuri! Deserturile cu foietaj sunt printre favoritele mele!

RODIMUR 1

09.03.2019, 21:56

Și mie-mi plac mult foietajele...! Mulțumesc frumos, Rocsi pentru atenție!

Adele 1

18.01.2021, 22:15

Ce idee buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos