Desert Kinder Pingui 2

de Dea_Dea in Prajituri, 2 Mar 2019 | 1847 vizualizari

 

Noua ne-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 4 linguri lapte condensat
  • 1 plic gelatine
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Kinder Pingui 2:

 

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30 cm. Coacem 40 min in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata, lasam blatul la racit.

Facem glazura deoarece are nevoie de racire si ea.

  Glazura: Punem frisca lichida intr-un castron, adaugam ciocolata taiata marunt si o topim la microunde, pentru 20 secunde la inceput. Daca mai trebuie, mai dam cateva secunde, omogenizam si o lasam la racit.

  Crema: Inainte de a incepe sa facem crema trebuie sa hidratam gelatina. Punem gelatina in castron si punem 5 linguri de apa, o lasam deoparte. Incepem sa batem frisca pana se ingroasa putin, adaugam laptele condensat si mixam bine, la final adaugam gelatina. Crema se face in momentul asamblarii din cauza gelatinei, pentru ca se intareste repede.  

ASAMBLARE: Taiem blatul in doua, punem jumatate din crema, un strat de ciocolata, apoi cealalta jumatate de crema, blatul si deasupra punem glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kinder Pingui 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie