Se amesteca faina impreuna cu zaharul intr-un castron. Se bat ouale si se toarna peste amestecul de faina, amestecati si laptele si se bat ingredientele cu un tel pana se obtine o compozitie omogena si fluida. Se adauga si esenta aleasa impreuna cu 2 linguri de unt topit. Se omogenizeaza compozitia.
Din compozitia rezultata se ia cu un polonic si se toarna intr-o tigaie antiaderenta unsa cu foarte putin unt. Inclinati tigaia pentru a se repartiza uniform compozitia pe toata suprafata ei si coaceti clatita pe o parte , apoi se intoarce. Se coace astfel toata compozitia pana la terminarea ei. Se pot umple cu gem sau ciocolata, poate chiar si cu branza dulce de vaca, si se servesc indoite pe jumatate sau chiat in patru
1
pentru prima clatita care se coace este bine sa se unga tigaia mai bine pentru a se acoperi toate asperitatile care pot lipi compozitia. Se intampla de obicei daca in tigaie s-au copt cartofi
2
daca se pun ouale intregi, nu cu albusul batut spuma, clatitele se coc mai usor