Desert clatite pufoase – Mananci de nu te mai opresti

de aromearomate1 in Dulciuri, 27 Feb 2019 | 4617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 cești faina ( 240 gr)
  • 1 ceașcă lapte (150 ml)
  • 2 cești apa minerala (300 ml)
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 50 gr unt topit
  • 1 praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite pufoase – Mananci de nu te mai opresti:

Într-un bol se pun întâi ingredientele lichide – 3 oua, laptele, apa minerala, untul topit, le amestecam bine după care adaugăm: faina cernuta, sarea, zaharul și drojdia și ușor le omogenizam cu telul. Amestecul obținut se lasă  „la odihnit” in frigider timp de 1 ora.

Scoatem compozitia din frigider, îl amestecam bine și dacă este prea gros mai adăugați putina apa minerala (compoziția trebuie sa fie ca o smântână subțire).

Se pune la încins tigaia pentru clatite pe care o ungem cu ulei cu o pensula, se toarnă un polonic de compoziție mișcând tigaia repede ca suprafața sa se acopere cu aluat. Când începe sa se rumenească pe o parte întoarcem clătita pe partea cealaltă. Din când în când se amesteca compoziția din bol ca sa nu rămână prea groasa la fund, în acest caz se poate subția cu puțin lapte.

Clătitele trebuie sa fie subțiri și din aceasta cantitate ies 15 clătite la o tigaie medie.

Când toate sunt gata le umplem după gustul fiecăruia cu: gem, ciocolata, miere cu nuca etc. și se formează sub forma de rulouri sau plicuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite pufoase – Mananci de nu te mai opresti" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie