Desert budincuta in foi fragede

de trifadalia in Prajituri, 5 Mar 2019 | 2184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:pentru foi
    • 400 gr faina
    • 100 gr zahar
    • 2 linguri cacao
    • 250 gr untura
    • 1 ou
    • 1/2 praf de copt
    • sare
    Ingrediente crema:
    • 500 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • 2 pachete de budinca de vanilie
    • 500 gr smantana cu 20% grasime
    • 1 pachet de zahar vaniliat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budincuta in foi fragede:

Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca. 

Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, sare, cacaua si praful de copt), se adauga untura si se freaca bine pana se omogenizeaza cu untura. Se adauga oul si smantana si se amesteca pana la obtinerea unui aluat numai bun de intins. Se imparte aluatul obtinut in doua si se intinde pe rand fiecare foaie. 

Budinca facuta si racita se amesteca cu mixerul cu smantana, punand cate putina smantana peste budinca si amestecand sa se incorporeze foarte bine una cu alta. Crema obtinuta se adauga peste prima foaie intinsa in tava, se pune a doua foaie intinsa si se coace timp de 40 de minute, la 150 grade celsius. 

Cand se raceste, se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budincuta in foi fragede" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere