Pizza cu blat de dovlecel si branza

de Merisor in Pizza, 2 Mar 2019 | 5694 vizualizari

 

Îmi place mult combinația de dovlecel și brânză și o folosesc des la deverse preparate: chiftele, tarte, plăcinte, găluște.
De data aceasta am folosit-o pe post de blat la o pizza gustoasă și frumos colorată.
Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat cu dovlecel și brânză:
  • 750 g dovlecel curățat
  • 200 g morcovi rași
  • 250 g brânză telemea, sărată
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g unt
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • câteva frunze de busuioc
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper măcinat
  • Pentru topping:
  • 350 g șuncă presată
  • 200 g mozzarella
  • 100 g cașcaval
  • 5-6 felii de gogoșari în oțet
  • ketchup
  • frunze de busuioc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat de dovlecel si branza:

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm morcovii rași, amestecăm ingredientele și le mai călim împreună pentru câteva minute. Lăsăm ingredientele călite să se tempereze, apoi le amestecăm cu dovlecelul ras, nescurs de lichid. Adăugăm brânza rasă, sau strivită, ouăle, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt, sare și piper. Omogenizăm compoziția și încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Punem făină atât cât să obținem un aluat consistent, ceva mai gros decât cel de chec, sau cel de clătite. Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem aluatul pentru pizza cu blat cu dovlecel și brânză în ea. Îl nivelăm și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute, sau până când blatul este rumenit la suprafață. Cât timp se coace blatul de pizza cu dovlecel și brânză, ne ocupăm de ingredientele pentru topping. Tăiem șunca presată în cuburi, la fel și feliile de gogoșari. Le amestecăm, apoi, cu mozzarella rasă. Feliem și cașcavalul cât mai subțire. Scoatem blatul rumenit din cuptor, îl ungem cu puțin ketchup și presărăm amestecul de ingrediente peste el. Deasupra, așezăm feliile de cașcaval, frunze de busuioc rupte și dăm din nou pizza la cuptor pentru 10 minute, sau până când se gratinează frumos. O lăsăm, apoi să se tempereze, cam 10 minute, să o putem porționa frumos. Blatul este ușor umed, ca o budincă, dar tare gustos și de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu carne de pui