Desert crema de zahar ars

de gaby_gabytza in Prajituri, 5 Mar 2019 | 3978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 praf sare
  • 100 g zahar
  • pt caramel
  • 100 g zahar
  • esenta vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Incepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am rasturnat caramelul in alte forme
Am impartit caramelul in 3 forme si le rasucim pana se acopera cam toata forma. Dam la rece pana facem crema

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare. Eu am fiert laptele si l-am racit. Peste compozitia de oua incorporam laptele si mai mixam pana se amesteca bine toate.

Turnam compozitia in formele pregatite anterior. Pregatim o tava mai mare punem formele si adaugam apa in tava. Dam la cuptor pana se coc frumos si capata o forma consistenta, daca vedem ca se rumenesc fortat, reducem focul si adaugam apa rece in tava.

Dam la rece minim 2 ore si le rasturnam doar cand dorim sa le mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar