Ciuperci Champignon, pane

de vasimur in Mancaruri de legume, 27 Feb 2019 | 8444 vizualizari

 

O mâncare ușoară și foarte gustoasă pentru o cină în familie!

 

INGREDIENTE

  • 8 ciuperci Champignon, medii (cca. 200-250 g)
  • 4-5 ouă
  • 8-10 linguri rase de făină
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei, după gust
  • ulei, pentru prăjit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci Champignon, pane:

Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă.

Între timp se bat ouăle, se  încorporează făina, sare, boia și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. Cantitatea de ouă și făină este în funcție de mărimea și cantitatea ciupercilor!

Ciupercile se șterg de zeama pe care au lăsat-o, cu un prosop de bucătărie, sau cu prosoape de hârtie.

Se toarnă ulei într-o cratiță, se tăvălesc ciupercile prin compoziția preparată anterior și se pun la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți și când sunt gata se scurg de ulei și se pun într-un vas. Trebuie să puneți suficient ulei, astfel încât ciupercile să se scufunde atunci când se prăjesc.

Ciupercile pane se pot servi cu cartofi piure sau natur și cu murături dacă doriți.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Uleiul trebuie să fie bine încins când puneți ciupercile la prăjit.

2

Prăjiți ciupercile la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.

3

Rumeniți ciupercile pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.

4

Puteți să lăsați ciupercile și cu tot cu codiță, dacă ele sunt mai mici.

5

După aceeași rețetă se pot prepara și vinete sau dovlecei, pe care le tăiem felii, nu prea groase.

6

La fel de bune ies și ciupercile Pleurotus, pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci Champignon, pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la tigaie cu branzeturi