A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert turta dulce glazurata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g),...Citeste continuarea

Pizza de post, cu ciupercute intregi

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă caldă. După încorporarea acestor ingrediente se adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui și se mai...Citeste continuarea

Desert briose bicolore cu ciocolata...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand...Citeste continuarea

Pate din macrou afumat

Postat de: violeta30 in Peste

Scoatem oasele din pește și punem carnea de pește în vasul de blender peste care vom pune untul. Blenduim bine până devine o pastă cremoasă. Se servește pe felii de...Citeste continuarea

Prajitura cu gem si nuca - Reteta...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Cum se prepara Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post Pentru aluat se mixează margarina cu: zahărul tos, vanilia și sarea. Se adaugă zeama de lămâie, 100 grame de...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecel, cu crutoane...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță: morcovii, pătrunjelul, țelina, cartofii și dovlecelul (care poate fi lăsat cu tot cu coajă) se spală bine, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 3 litri de...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu migdale bicolori

Postat de: ctlina in Dulciuri

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina. Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti...Citeste continuarea

Dovleac spaghetti la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur. Scoateti semintele cu o lingura. Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu...Citeste continuarea

Kimchi - varza murata coreeana

Postat de: ctlina in Salate

Sterilizati borcanele si capacele. Am preparat o saramura din 500 ml de apa si o lingura de sare marina. Aduceti apa la fierbere, amestecati si rezervati. Indepartati foile...Citeste continuarea

Cartof dulce la cuptor cu branza...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Pregatiti smantana acra daca nu aveti. Este suficient sa amestecati smantana proaspata cu 2 linguri de zeama de lamaie. Amestecati, puneti sare si piper si dati la rece. Incalziti cuptorul...Citeste continuarea

Mere coapte (reteta fara zahar, low...

Postat de: ctlina in Retete diabetici

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati  si uscati cu un prosop de hartie merele. Amestecati indulcitorul cu scortisoara. Scobiti merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu oreo

Postat de: stefy_a in Torturi

Blat: – biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie – untul se topeste in cuptorul cu microunde si se adauga peste biscuitii maruntiti – se adauga si esenta de vanilie...Citeste continuarea

Desert cu mere

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Merele se curata de coaja, se taie cubulete  si se amesteca cu zaharul .Se unge o tava de 30x20 cm cu unt si se pun merele,iar deasupra presarati coaja de lamaie si cele 6 cubulete de unt,din...Citeste continuarea

Zacusca de ghebe

Postat de: antici_gabytza in Zacusca

Spalam ceapa si o tocam marunt sau o dam prin robot. Ardei si vinetele le-am copt pe gratar.le-am pus cu sare si i-am curatat de pielite.Dupa care iam curatat si de saminta si cotoare.I-am dat...Citeste continuarea

Mancarica de fasole verde cu rosii

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de post

Fasolea congelata se pune la foc sa fiarba in apa si putina sare. Ceapa, usturoiul se curata, se tocata marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam condimentele si...Citeste continuarea

Pilaf cu ardei copti si ceapa verde

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ardeii copți se scot din congelator cu o seară înainte, ca să se decongeleze natural. Se va folosi și lichidul lăsat de ardei, la decongelare. Se curăță ceapa verde, se spală, se...Citeste continuarea

Salata cu ansoa, naut si rucola

Postat de: mihaelar63 in Salate

Rucola se spala si se scurge de excesul de apa . Legumele se spala . Rosiile si maslinele se taie in doua . Prazul se taie marunt impreuna cu ardeiul rosu . Se scurge...Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Pune cuptorul la incalzit la 200 grade. Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de...Citeste continuarea

Branza tofu la grill, cu legume la...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Legumele se curăță, se spală, se porționează și se fierb la aburi, timp de 35-40 de minute. Brânza tofu se strecoară de lichid, se usucă și se taie felii, cu grosimea de 1 cm....Citeste continuarea

Paste cu sos de legume si ceafa de...

Postat de: lucy2002 in Paste

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Calim ceapa in ulei pana devine translucida( nu o prajim). Adaugam putina sare si legumele  curatate, spalate si taiate cubulete(mai...Citeste continuarea

Covridog

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa...Citeste continuarea

Marmelada din fructe

Postat de: antici_gabytza in Dulceata / Gem

Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii. Spalam merele si perele. Le taiem bucati mari si dam deoparte cotoarele. Eu le-am lasat cu coaja pe toate. Am folosit masina de...Citeste continuarea

Dulceata de gutui si mere

Postat de: antici_gabytza in Dulceata / Gem

Spalam gutuile si le dam jos tot puful de pe ele. Spalam si merele dupa care le dam prin razatoare. Dam ambele fructe cu tot cu coaja prin razatoare. Eu le-am dat prin robot. Dupa ce le-am...Citeste continuarea

Tocana cu costite si gat de batal

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Carnea se portioneaza si se opareste cu apa clocotita .  Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Incepeti sa caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi si ciuperci,...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele (cea verde) și se feliază cea roșie. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente și se spală în câteva ape. Se...Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu mere,...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza...Citeste continuarea

Zama de cartofi cu moare si jambon...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Jambonul se spala si se pune la fiert in zeama de  varza . Puneti acum tija de marar uscat . Zeama de varza se fierbe separat si se adauga in oala la sfarsitul...Citeste continuarea

Salata de iarna Suba

Postat de: Bunica in Salate

Pentru inceput curata cartofii, morcovii si sfecla rosie. Spala-le si pune-le la fiert in apa cu sare. Sfecla se fierbe separat de cartofi si morcovi. Cat fierb radacinoasele faci...Citeste continuarea

Desert tort trei ciocolate cu aroma...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaua date priprin...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu lapte de cocos

Postat de: licurici_lra in Pui

Pulpele de pui se spala bine si se taie cubulete, apoi se dau cu sare si piper. Ceapa, tocata marunt, se caleste in putin ulei de cocos, apoi se adauga carnea. Se adauga cate putina apa, pentru...Citeste continuarea

Vin fiert, cu mirodenii

Postat de: ancutsa in Bauturi

      Se toarnă vinul roșu într-un ibric mai mare, deoarece la fiert se umflă, apoi se adaugă mirodeniile preferate și îndulcitor. Se fierbe pe foc...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si crema...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri),...Citeste continuarea

Pui pe sticla cu cartofi si gutui,...

Postat de: VI in Pui

 Un pui cam de 2 kg, condimente: sare piper, boia dulce, iute, delikat, patrunjel, usturoi, ulei. Amestecam toate aceste ingrediente si ungem bine puiul pe toate partile, apoi il fixam pe o...Citeste continuarea

Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalati cotletul, il stergeti cu niste servetele. Il subtiati usor cu un cutit, pana obtineti un dreptunghi, apoi il bateti cu un ciocan de snitele, dar aveti grija sa nu il rupeti. Ciupercile le...Citeste continuarea

Desert melci cu nuca, stafide si...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place) Intindem foaia de foitaj si...Citeste continuarea

Salata turceasca de vinete cu nuci,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se inteapa din loc in loc cu furculita , se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie sub capac pana se inmoaie . Aceasta operatiune se desfasoara foarte repede si...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza

Postat de: violeta30 in Prajituri

Pentru aluat Batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat pana se topește, apoi adăugăm uleiul, laptele, făina cu praful de copt și amestecăm bine. Jumătate din aluat îl vom...Citeste continuarea

Tortellini cu sos cheddar, jambon...

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Jambonul se taie cubulete si se prajeste direct in tigaia teflonata . Puneti la fiert apa cu sare .Decongelati fasolea verde . Cand apa da in clocot se fierb tortellini in...Citeste continuarea

Jumari extra

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucata de piept se taie in bucati de marimea unei cutiute de chibrituri . Se pune carnea impreuna cu un jumatate pahar cu apa in vasul aparatului de gatit . Eu prepar...Citeste continuarea

Rondele de crap cu sos

Postat de: Constelatialeu in Crap / Caras

Imi place mai mult sa curat si sa pregatesc pestele decat sa-l mananc. Am curatat crapul de solzi, apoi i-am scos maruntaiele, l-am decapitat ( capul l-am dat unui motan care bantuie pe sub geamul...Citeste continuarea

Pulpe crocante la cuptor

Postat de: lucy2002 in Pui

Pulpele se curata, se spala si se lasa sa se scurga apa din ele. Dupa ce s-au zvantat, se presara sare si piper. Intr-un castron amestecam mustarul cu uleiul ca la maioneza pana obtinem o pasta...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Postat de: vasimur in Ciorbe

Cum se prepara  Ciorba taraneasca, cu carne de porc Pregătirea c ărnii .  Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele...Citeste continuarea

Supa de rosii, cu ciuperci si orez...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Pizza picanta de post, cu peste

Postat de: RODIMUR in Pizza

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, drojdie, zahăr și apă caldă. După ce se încorporează aceste ingrediente, se adaugă uleiul și se mai frământă...Citeste continuarea

Salata Suba cu piept de pui

Postat de: eumimi in Salate

Fierbem mai intai cartofii si morcovii curatati de coaja. Separat fierbem sfecla rosie. Legumele fierte le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, la fel si ceapa. Pieptul de pui il taiem...Citeste continuarea

Tarta cu legume si carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

Punem mai intai pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute. Morcovul il taiem cubulete si ii punem 15 minute la fiert. Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol,...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi si cascaval

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Se amestecă toate ingredientele de mai sus până devin un aluat lipicios. Dacă avem cașcavalul mai sărat nu vom pune sare. Vom praji o buletă și vom vedea dacă mai necesită sare....Citeste continuarea

Reteta veche de desert - Grau fiert

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Preparare Reteta veche de desert - Grau fiert Grâul (arpacașul) se spală în mai multe ape și se pune la fiert, la foc mic, cu 300-400 ml de apă rece și cu praful de sare....Citeste continuarea

Desert mere in foitaj

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Lasam foaia de foitaj la decongelat. Merele se spala, se curata si se scoate cotorul. Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara...Citeste continuarea

Desert cataif cu nuca

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Taiteii se rup mai marunt si se pun intr-un bol. Se topeste untul, se lasa usor sa se racoreasca si se toarna peste taitei. Se amesteca cu mana in asa fel incat untul sa fie distribuit uniform,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]