Am preparat aceasta mancare pentru cina. Aveam prin congelator carne tocata si cateva legume congelate care mi-au mai ramas. Asa ca m-am gandit sa le intrebuintez cat mai curand si totodata sa fie un preparat savuros.
A iesit o mancare nemaipomenit de gustoasa.
Mai intai pregatim legumele.
Curatam ceapa, morcovul, cartofii si usturoiul. Le spalam si tocam marunt ceapa si morcovul.
Cartofii ii taiem cuburi.
Cateii de usturoi il taiem in 2 sau in 4.
Punem putin ulei de masline intr-o tigaie mai mare si dupa ce s-a incins bine, punem carnea tocata si o lasam la calit 10-15 minute, cat e nevoie, la foc mare, amestecand continuu.
Dupa ce zeama ce s-a lasat din carne s-a evaporat si carnea e aproape patrunsa, reducem focul si adaugam ceapa, morcovul si usturoiul si se lasa cateva minute cat sa se inmoaie.
Adaugam mixul de legume congelate, apoi cartofii.
Punem o ceasca cu apa, condimentele si acoperim cu un capac.
Lasam sa se fiarba inabusit la foc mic 20-30 de minute.
1
Se asezoneaza dupa gust.