Ratatouille de legume

de Rocsi in Mancaruri de post, 3 Apr 2020 | 5391 vizualizari

 

Daca va plac legumele, atunci si acest preparat o sa va placa. Este o reteta simpla, pregatita din cateva legume si un sos aromat de rosii, deci nimic sofisticat. Poate fi servita asa sau poate fi o garnitura perfecta langa un gratar sau o friptura la cuptor. Puteti folosi si alte legume in afara de cele mentionate de mine, pot fi ciuperci proaspete, felii de rosii, ardei galben-verde, ce doriti.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • 2 vinete potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie rosii decojite
  • 4 linguri sos de gogosari cu kapia de casa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • amestec ierburi italiene
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura fulgi de drojdie (daca aveti, dar sa stiti ca dau un gust foarte bun preparatelor)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille de legume:

Spalati toate legumele.

Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in blender impreuna cu usturoiul curatat, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Pasati totul bine, apoi adaugati si sosul de gogosari cu kapia.

Pregatiti un vas de ceramica, turnati sosul. Acum asezati legumele, in ordinea dorita, eu am pus o felie de dovlecel, vanata, dovlecel, vanata si ardei.  Procedati asa pana umpleti bine vasul cu legume. 

Intr-un bol amestecati uleiul cu masline, cu ierburi italiene si fulgii de drojdie. Acest amestec il turnati deasupra legumelor.

Introduceti preparatul in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 50-60 de minute. Incercati cu o furculita legumele sa fiti siguri ca sunt patrunse. Dupa acest timp, scoateti preparatul din cuptor, lasati 5 minute la racorit, apoi este gata sa fie servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu naut