Cand nu prea avem drojdie(cum se intampla in aceasta perioada), facem chifle cu praf de copt. Sunt absolut delicioase si se fac foarte usor. In mai putin de o ora sunt gata cu totul, de la pregatirea aluatului pana la coacerea lor.
Am incercat si o reteta cu bicarbonat, dar nu pot spune ca am fost prea incantata. Asa ca am ramas la aceasta cu praf de copt pe care am facut-o deja de cateva ori pana acum.
Reteta am vazut-o la Laura Adamache, eu doar am umblat putin la cantitati.
Mai jos va las si linkul catre reteta video, in caz ca va place mai mult acest format.
https://www.youtube.com/watch?v=gvEtCF57dvo&t=2s
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt.
Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline.
Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Daca va iese prea lipicios, mai adaugati putina faina.
Impartim aluatul in 8 bucati si formam 8 chifle.
Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu o furculita, apoi le dam la cuptor la 180 grade C, aprox. 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc.
Sunt foarte pufoase si gustoase.
Nu stiu sa va spun cat timp se pot pastra, dar cel putin 2 zile la noi au tinut. Dupa ce s-au racit, le-am pus intr-o punga alimentara.
Va doresc pofta Buna!