Desert tarta Tatin cu mere

de RuxyRux in Dulciuri, 4 Apr 2020 | 3824 vizualizari

 

O tarta delicioasa, reteta Sylviei Boutiere, iti multumesc draga mea, a iesit minunata si o prepar de cate ori avem pofta de ea!

 

INGREDIENTE

Aluat clasic frantuzesc :

  • 250 gr. faina
  • 125 gr. unt( 82%)
  • 1 lingura de zahar
  • un galbenus de ou
  • 30 ml apa
  • un pra de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • vanilie

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 100 gr. zahar brun
  • 100 gr. unt
  • scortisoara
  • vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Tatin cu mere:

Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora.

Intre timp se curata merele, se taie felii si se pregateste caramelul.

Intr-o tigaie adanca se pune zaharul impreuna cu vanilia si cu untul pana ce acesta se topeste, se lasa sa se caramelizeze, se adauga merele si se tin pana ce se coloreaza bine, se adauga scortisoara.

Se intinde foaia de aluat. 

Intr-o tava rotunda unsa cu unt, presarata cu o lingura de  zahar brun, se asaza merele caramelizate, se pune foaia deasupra, se introduce bine pe langa mere, se inteapa din loc in loc si in mijloc se taie usor, se pune la cuptor la 180 de grade si se coace pana ce se rumeneste frumos.

Cand este usor racita, se trece cu cutitul  pe margini,  se pune deasupra un platou se intoarce printr-o miscare precisa si rapida.

Se poate manca cu inghetata, sau cu o lingura de smantana.

O mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Tatin cu mere" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu sirop de artar in aluat