O tarta delicioasa, reteta Sylviei Boutiere, iti multumesc draga mea, a iesit minunata si o prepar de cate ori avem pofta de ea!
Aluat clasic frantuzesc :
Umplutura:
Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora.
Intre timp se curata merele, se taie felii si se pregateste caramelul.
Intr-o tigaie adanca se pune zaharul impreuna cu vanilia si cu untul pana ce acesta se topeste, se lasa sa se caramelizeze, se adauga merele si se tin pana ce se coloreaza bine, se adauga scortisoara.
Se intinde foaia de aluat.
Intr-o tava rotunda unsa cu unt, presarata cu o lingura de zahar brun, se asaza merele caramelizate, se pune foaia deasupra, se introduce bine pe langa mere, se inteapa din loc in loc si in mijloc se taie usor, se pune la cuptor la 180 de grade si se coace pana ce se rumeneste frumos.
Cand este usor racita, se trece cu cutitul pe margini, se pune deasupra un platou se intoarce printr-o miscare precisa si rapida.
Se poate manca cu inghetata, sau cu o lingura de smantana.
O mare bunatate!