Am degustat de mai multe ori această rețetă, la restaurant și de mult timp îmi doream să o pregătesc.Astăzi m-am inspirat de la Alex Teacher (și îi mulțumesc pentru idee).
A ieșit fix pe gustul meu deoarece am folosit ciocolată cu peste 65% cacao. Ideal ar fi să folosiți forme mai mari de brioșe și va ieși mai cremoasă compoziția. Pentru început a fost bine. Intenționez să mai fac această rețetă (deoarece fetele au fost foarte încântate) și să servesc prăjiturelele alături de înghețată.
Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția.
Se bat gălbenușurile și ouăle împreună, se adaugă peste ciocolată și se omogenizează.
Se pune apoi făina și se amestecă până când se încorporează bine.
Se toarnă această compoziție în formele unse cu unt, așezate pe o tavă. Mie mi-au ieșit 7 deoarece formele mele erau mititele.
Se introduce tava în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade C, pentru 7 minute.
Timpul poate să difere în funcție de performanța și tipul de cuptor;, dar și de mărimea formelor. Dacă sunt mai mari e posibil să fie necesar să le lăsați 10 minute la cuptor.
Cu mare grijă, se dezlipește ușor desertul de pe marginile formelor și se răstoarnă pe fiecare în parte pe câte o farfurie și se servesc cu câte o cupă de înghețată de vanilie, zahăr pudră sau fructe proaspete.