Desert tort cu ciocolata si mascarpone

de Zamfira in Torturi, 5 Apr 2020 | 15856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de tort cu cacao
    • 6 albușuri
    • 6 galbenușuri
    • 30 g cacao (3 linguri)
    • 180 g făină
    • 1/2 pliculeț praf de copt
    • 200 g zahăr
    • 4 linguri apă rece
    • 4 linguri ulei
    • un praf de sare
    Cremă de ciocolată cu mascarpone
    • 100 g ciocolată neagră
    • 150 g ciocolată cu lapte
    • 500 g mascarpone
    • 4 linguri zahăr pudră
    • 250 ml smântână pentru frișcă
    • 2 esențe rom
    Glazura de ciocolată
    • 100 g ciocolată neagră
    • 100 ml smântână pentru frișcă
    Pentru însiropat – sirop (apă cu zahăr caramelizat) și rom Decor – cicoolată răzuită
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si mascarpone:

Blat:

Batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până când se face ca o bezea. Punem sarea peste gălbenușuri, le mixem cu uleiul (punem treptat), apoi punem treptat apa. Compoziția de gălbenușuri punem în trei tranșe peste albușurile bătute. Amestecăm de jos în sus. Punem făina, praful de copt și cacao în ploaie, să fie cernută, foarte ușor amestecăm de jos în sus. Tapetăm cu hârtie pentru copt, o tavă cu margine detașabilă de 22 cm. Turnăm compoziția și-l punem în cuptorul preîncălzit la 200 C pentru 10 minute, apoi pentru încă 25 minute la 180 C. Lăsăm blatul să se răcească și abia apoi îl scoatem din formă. Tăiem blatul în trei părți(în poză nu am prins și a treia parte).

Crema cu ciocolată și mascarpone

Amestecăm crema de brânză mascarpone cu cele patru linguri de zahăr pudră.

Punem la topit pe baia de abur, ciocolata neagră și ciocolata cu lapte

Amestecăm ușor cu crema mascarpone, adăugăm treptat puțin câte puțin. Ciocolata topită să o luați de pe aburi, după ce s-a topit și urmează adăugarea cremei de mascarpone.

Mixăm smântâna pentru frișcă. Nu este nevoie să adăugăm zahăr.

Punem frișca peste cremă și o amestecăm ușor.

Glazura

Încălzim smântâna pentru frișcă, să nu-l fierbeți, doar să o încălziți bine. Adăugăm ciocolata mărunțită, amestecăm până când se topește ciocolata. Lăsăm la răcit.

Finalizarea tortului

Asamblarea tortului. Pentru însiropare, 200 ml sirop din apă și zahăr ars și 2 fiole rom. Tăiem blatul de tort cu cacao în trei părți egale. 

Punem primul strat în forma de tort în care l-am copt.

Însiropăm blatul și punem jumătate din cantitatea de cremă, apoi punem al doilea star de blat, însiropăm și punem și restul de cremă în final punem și al treilea strat de blat și însiropăm. Lăsăm tortul la rece peste o noapte.

Înainte să folosiți crema, puneți deoparte 4-5 linguri de cremă pentru a doua zi, este necesar pentru a îmbrăca tortul cu cremă.

Îndepărtăm marginea formei de tort. Nivelăm marginile tortului și deasupra cu crema păstrată. Înainte de utilizare, crema trebuie scoasă de la frigider cu cel puțin 20 de minute mai repede.

Turnăm glazura călduță, să nu fie fierbinte.

Presărăm ciocolată răzuită.

Se mai lasă la rece încă 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura