Musaca cu vinete si dovlecei

de Bunica in Mancaruri de legume, 5 Apr 2020 | 5825 vizualizari

 

Musacaua cu vinete si dovlecei de post este un preparat delicios pentru vegetarieni  si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 2 dovlecei
  • 300 g ciupreci
  • 250 g. soia granule(eu n-am avut granule si am folosit cuburi pe care le-am tocat)
  • 1 morcov
  • o radacina patrunjel
  • o telina mica
  • o ceapa rosie sau galbena
  • o legatura de patrunjel
  • 150 ml. suc de rosii
  • 3 linguri gris
  • 2 linguri ulei pentru compozitie
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit vinetele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu vinete si dovlecei:

Intr-un vas punem apa cu putina sare si punem vasul pe foc.

Cand apa clocoteste adaugam soia si acoperim vasul cu un capac si stingem focul.

Curatam vanata de coaja la 1 cm de coaja din loc in loc.

Spalam vanata si o taiem rondele .

O saram si o lasam sa s odihneasca 20-30 minute.

Intre timp curatam legumele si le  spalam.

Ceapa se toaca marunt.

Telina,morcovul,radacina de patrunjel le dam pe razatoarea mica.

Ciupercile le tocam marunt.

Soia fiarta se toaca marunt.

Frunzele de patrunjel spalate se toaca marunt.

Peste toate aceste ingrediente presaram 2 linguri de gris.

Toate acestea le punem intr-un castron,le condimentam dupa gust , presaram 2 linguri de gris.

si le lasam sa se odihneasca putin.

Dovlecelul spalat si uscat se taie rondele.

Vinetele pe care le-am dat cu sare le spalam,uscam cu un prosop de hartie si le prajim putin,cat sa se inmoaie putin,nu sa le rumenim.

Luam un vas (eu am folosit un vas de yena),il ungem si asezam un rand de rondele de  dovlecel ,un rand umplutura,un rand  felii de vinete ,umplutura si ultimul rand de vinete si dovlecei(ce a mai ramas:))))

Sucul de rosii il amestecam cu putina zeama(2-3 linguri) in care am fiert soia si turnam peste compozitie.

Dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 40-45 minute.

Scoatem vasul si presaram ptrunjel verde tocat.

Servim cu ce salata dirm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi