Mi-au plăcut pastele dintotdeauna, iar de brânzeturi m-am atașat mai târziu, dar bine, așa că de fiecare dată când pot face o rețetă care să le includă, mi se pare că este ceva special. Am făcut astăzi o tavă de lasagna cu brânzeturi în care am folosit ceea ce am avut la îndemână, în această perioadă a pandemiei, care ne restricționează deplasările după cumpărături. Astfel încât, în loc de brânză de vaci am folosit cremă de brânză, iar smântâna naturală a fost înlocuită cu ceea ce avem de la supermarket, dar aceasta nu a adus nici un prejudiciu calității produsului final. Așa că poate este bine ca uneori să renunțăm la unele prejudecăți și să avem curajul să gătim preparate din ceea ce avem la îndemână, pentru că sunt toate șansele să fim foarte mulțumiți, până la urmă.
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă.
Se mixează celelalte trei ouă și se amestecă bine cu smântâna.
Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se presară pesmetul, pe toată suprafața tăvii.
Se pune primul strat de foi de lasagna (3), care se stropesc uniform cu lapte.
Se pune o jumătate din cantitatea de umplutură și se acoperă cu alte 3 foi de lasagna.
Se stropesc foile cu lapte și se întinde uniform și restul de umplutură de brânză.
Se acoperă acest strat de umplutură de brânză, cu alte trei foi de lasagna.
Se toarnă deasupra amestecul de ouă cu smântână, se nivelează și apoi se presară mozzarella deasupra.
Se dă tava la cuptor până ce se rumenește frumos (aproximativ o oră).
Când lasagna este gata, se scoate din cuptor și se servește fierbinte.
1
Acest tip de lasagna nu necesită fierbere prealabilă. Este suficient dacă stropiți foile cu puțin lapte.
2
Folosiți sare, numai dacă este necesar. Eu n-am folosit, pentru că brânzeturile care au intrat în compoziție au fost suficient de sărate.
3
Serviți lasagna imediat ce o scoateți din cuptor, dar o puteți și reîncălzi, dacă va fi nevoie.