Prima data facuta si a iesit tare buna-asta e problema -ca se mananca foarte repede.
In vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o bila si o punem la caldura sa dospeasca, acoperind vasul cu un prosop.
Dupa cateva ore in care aluatul a crescut , scoatem si mai framantam putin; lasam inca putin si apoi, cu un cutit crestam putin deasupra;
Intre timp incalzim cuptorul la 250 -300 grade C.
Folosim o oala de fonta/aluminiu/inox care poate merge la cuptor, punem in ea hartie de copt. Incalzim bine oala -scoatem -asezam cu grija painea in ea si punem capacul, dam iar la cuptor pentru cca 30 minute. Scoatem si dam deoparte capacul -mai dam inca putin pana se face coaja crocanta deasupra.
E fantastica, chiar asa calda, cu unt..mmm. Problema e ca se mananca cu pofta :)
1
Puteti adauga si faina integrala, seminte-doar respectati cantitatile
2
se poate framanta seara si se lasa pana a doua zi sa dospeasca