Ciorba ungureasca de porc

de Lau in Ciorbe, 3 Apr 2020 | 4793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 500 g cartofi
  • 3 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 l apa
  • sare
  • piper
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri faina
  • otet
  • smantana
  • Patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ungureasca de porc:

Intr-o oala mai mare prajim carnea in 2-linguri ulei incalzit, adaugam ceapa, 2-3 linguri apa si lasam sa se caleasca putin impreuna pana ce isi schimba culoarea; adaugam ardeiul tocat marunt si 1 cana de apa calduta.

Lasam sa fiarba pana ce carnea este aproape fiarta.

Intre timp intr-o tigaie calim faina cu 2 linguri ulei, adaugam boia de ardei dupa gust si stingem rantasul cu o cana apa rece, amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.

Turnam in oala cu carne si adaugam cca 2 l de apa fierbinte, frunzele de dafin, cartofi taiati cuburi, usturoiul tocat marunt.

Lasam la foc mic pana ce sunt fierti cartofi, cu 5 min inainte sa stingem focul, adaugam otet dupa gust.

Servim cu patrunjel verde si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu leustean