Gustare Dukan
Postat de: botcrina in Cook and smileÎntr-un pahar înalt (cupă) aşezăm în straturi toate ingredientele în ordinea următoare: prima dată punem o lingură de tărâţe de ovăz, apoi zemeura şi...Citeste continuarea
Galuste pufoase de gris
Postat de: Creatsa in SupeSe separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.(de preferat cu telul) Se adauga galbenusurile si se amesteca usor. Grisul se...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi taranesti (de...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa se curata, se spala si se taie julien. Ardeii se curata, se spala si se taie patratele. Cartofii se pun la fiert, in coaja, in apa cu sare pentru 15 minute. Se trec pe sub apa rece,...Citeste continuarea
Granita de pepene roşu
Postat de: madi_marin in DulciuriÎntr-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă compoziţia într-o tavă şi se dă la congelator. Se...Citeste continuarea
Gustare cu oua condimentate
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe fierb 6 oua ( sa fie tari). Se caleste ceapa, apoi se adauga morcovul si se continua inca 10 minute. Se adauga pasta de ardei si se mai prajeste putin. Se adauga pesmetul, apoi dupa ce se...Citeste continuarea
Gogosi cu lamaie si crema de branza
Postat de: Iuliaj in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un bol amestecam faina cu sarea si praful de copt. In alt bol amestecam restul ingredienteleor si le mixam pana formam o "crema" omogena. Peste...Citeste continuarea
Gogosi fragede cu iaurt
Postat de: Alina26 in DulciuriPunem la incalzit laptele cu zaharul si pastaie de vanilie si amestecam pana ze topeste zaharul. Dupa ce s-a racit laptele punem drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia. Intr-un bol punem...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Mokuska in Mancaruri de postCeapa si ardeii se curata, se spala, se taie julienne si se pun la calit in putin ulei sub capac, la foc foarte mic. Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca nu foarte marunt. Orezul se fierbe,...Citeste continuarea
Gogosi uriase si pufoase
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron cernem faina,in mijloc punem zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie ,galbenusurile si oul intreg.Separat,cubul de drojdie amestecat cu 2 lingurite de zahar si un praf de sare se...Citeste continuarea
Gogosi rapide cu iaurt
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem ouale intr-un bol, le amestecam cu zaharul si le batem cu un tel. Adaugam iaurtul si esenta, apoi praful de copt amestecat cu faina. Amestecam bine cu telul pana cand...Citeste continuarea
Gulas de porc in sos de vin cu ceapa
Postat de: aliliana in PorcIntr-o tigaie se pune ulei la incins. Intre timp carnea- cubulete a fost pregatita cu sare piper. Cand uleiul s-a incins bine punem carnea si 2-3 graunti de usturoi. O lasam sa faca o crusta...Citeste continuarea
Gogosi umplute cu dulceata de capsuni
Postat de: Diana_Maria in DulciuriIntr-un vas, drojdia uscata se amesteca cu faina si cu sarea si apoi se adauga apa calduta si se framanta pana se dezlipeste de pe vas. Apoi se pune cate putin ulei pe maini pana incorporam...Citeste continuarea
Granita de pepene rosu
Postat de: robert_badica in CocktailPepenele se decojeste de coaja,i se scot semintele si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu zeama de lamaie si zaharul pudra.Se mixeaza pana ce devine o compozitie lichida.Se toarna...Citeste continuarea
Ghiveci cu legume
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai ne pregatim toate legumele, spalate, taiate, unele rondele, altele pestisor, altele julien. Dupa ce le-am taiat pe toate le dam un praf de sare si piper. Luam un vas de yena incapator,...Citeste continuarea
Gogosi cu scortisoara
Postat de: lucy2002 in DulciuriCernem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar dupa care presaram faina si o lasam sa creasca. Batem ouale cu zahar, adaugam laptele caldut si...Citeste continuarea
Gratar de porc cu cartofi prajiti :)
Postat de: papabundetot in PorcAcum 2 seri scosesem din congelator pulpa de porc cu gandul de a face un gratar pentru ca imi era dor de gustul acela pe care il da prepararea carnii la gratar,insa,am lasat carnea la dezghetat in...Citeste continuarea
Gogosi inelus
Postat de: robert_badica in DulciuriSe dizolva drojdia in lapte caldut,apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca.Se lasa la dospit 1h.Se intinde aluatul si se formeaza cercuri cu ajutorul unui pahar.La mijloc se decupeaza...Citeste continuarea
Gogosele de dovlecel cu branza
Postat de: Iuliaj in DulciuriDovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem la scurs intr-o sita. Il lasa 15 minute apoi il punem intr-un bol. Peste el adaugam ouale si zaharul. Amestecam grisul cu pesmetul si...Citeste continuarea
Gem de cireşe
Postat de: diaconta in Dulceata / GemAm spalat ciresele,le-am scos sâmburii si apoi le-am tocat în robot. Le-am pus sa fiarba fara zahar timp de 15 minute ,într-o cratita cu fundul mai gros. Dupa 15...Citeste continuarea
Gem/dulceaţă de zmeură
Postat de: diaconta in Dulceata / GemZmeura am pus-o într-o sita si am spalat-o cu un jet foarte uşor de apa. Am lasat-o sa se scurga,apoi am pus-o într-o cratita cu o lingura de zahar si am fiert-o 10 minute. Dupa...Citeste continuarea
Granita de pepene rosu (reteta video)
Postat de: farfuriavesela in Sirop / CompotPepenele se mixeaza cu sucul de lamaie si zaharul pudra Se toarna amestecul intr-o cutie si se pune la congelator Se lasa 3 ore la congelator Din ora in ora se scoate si se amesteca...Citeste continuarea
Gem de visine
Postat de: delia64 in Dulceata / GemSe pun visinele intr- un vas de inox cu fund dublu , se aseaza o plita pe ochiul aragazului pe care asezam vasul cu visine . Se adauga zaharul daca dorim gemul mai dulce . Amestecam...Citeste continuarea
Guguluf cu visine
Postat de: Dya in PrajituriMixam ouale spuma, impreuna cu zaharul si rand pe rand, adaugam restul ingredientelor: laptele/apa, uleiul, praful de copt si faina, iar la final, optional, aromele. Se omogenizeaza totul (aluatul...Citeste continuarea
Gem de capsuni
Postat de: deyutzky in Dulceata / GemCapsunile le spalam, le curatam bine si le punem intr-un bol mare. Peste capsuni adaugam zaharul si framantam bine cu mainile pana se dizolva zaharul. Lasam deoparte aprox. 30 de minute. Intre...Citeste continuarea
Gogosi super rapide
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a pune ulei la incins,la foc mic intr-o craticioara mai adanca. Intr-un bol punem faina,oul,iaurtul,praful de copt,coaja rasa de lamaie,varful de sare si zaharul. Amestecam bine...Citeste continuarea
Ghiveci (tocana de legume)
Postat de: babi5 in Mancaruri de postRosiile se oparesc, se decojesc si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca. Orezul se spala bine si se lasa in apa pana cand il folosim. Intr-o cratita punem uleiul,...Citeste continuarea
Gem de caise – Multicooker
Postat de: madi_marin in Dulceata / GemAmbele tipuri de zahăr se amestecă. La fel şi fructele. În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi zahăr. Se selectează programul BOIL şi se apasă...Citeste continuarea
Gem asortat (caise, piersici si...
Postat de: merisor67 in Dulceata / GemSpalam bine fructele si le lasam la scurs, apoi le scoatem samburii. Nu am mai cantarit fructele dupa scoaterea samburilor, deoarece eu la gem nu pun zaharul in cota parte ci il pun dupa gust,...Citeste continuarea
Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás
Postat de: Mokuska in VitaCarnea se spala si se taie cubulete mai mici. Bucatile se calesc in 2-3 linguri de ulei, pana isi schimba putin culoarea. Adaugam apa fiarta si lasam la fiert. Pana fierbe carnea curatam si...Citeste continuarea
Galuste din branza de vaci cu sos
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumePentru galuste amestecam ingredientele intr-un bol adaugand faina pana rezulta un aluat care nu este lipicios(dar nici foarte tare),cu mana umeda formam galustele, Intre timp punem apa...Citeste continuarea
Gem asortat
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemFructele congelate le-am pus in robot si le-am mixat pana au devenit o pasta.Apoi le-am puns intr-o cratita am adaugat 1 kg de zahar si am pus cratita pe foc,cu focul mediu.Am luat spuma formata...Citeste continuarea
Gnocchi din spanac cu sos alb de...
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumeSpanacul, l-am lasat peste noapte in frigider la dezghetat. Feliile de paine le-am inmuiat in lapte, apoi le-am scurs intre palme de surplusul adunat. Am pus in blenderul robotului spanacul,...Citeste continuarea
Guguluf cu crema de iaurt si cirese
Postat de: delia64 in PrajituriSe amesteca galbenusurile cu zaharul , praful de sare , apa , uleiul . Batem albusurile spuma , le amestecam cu compozitia de mai sus , cacaoa , faina si pfaful de copt . Se pune...Citeste continuarea
Guguluf cu nuca si iaurt
Postat de: postavaru in PrajituriMixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleza volumul apoi adaugam extractul de vanilie. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu. Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o...Citeste continuarea
Gem de cirese
Postat de: Carmen_Ana in Dulceata / GemAm spalat ciresele sub jet de apa,apoi le-am eliminat samburii. Am asezat in oala aparatului ciresele si zaharul tos,apoi am tinut oala la rece cca 30-40 minute,pana si-au lasat ciresele zeama....Citeste continuarea
Gem de piersici, caise si portocale
Postat de: Oana in Dulceata / GemPiersicile si caisele le-am spalat si le-am taiat in cubulete, cu coaja cu tot. Portocalele le-am curatat de coaja, inclusiv partea alba, le-am taiat pe jumatate si cu ajutorul unui cutit bine...Citeste continuarea
Guguluf si briose cu goji
Postat de: Valclaudia in PrajituriIntai separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Separat mixam galbenusurile cu alte cinci linguri de zahar, zaharul vanilat, un varf...Citeste continuarea
Gulas rapid
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcArdeii, ceapa, morcovul, fenelul si marul se taie fasii. Se calesc la foc rapid, in 2 linguri de ulei, cateva minute, apoi se adauga sare si piper, paprika, usturoiul pisat, foile de dafin, otetul...Citeste continuarea
Gelatina de cocos
Postat de: xana in DulciuriGelatina se pune in apa sa se inmoaie. Laptele de cocos, frisca, laptele condensat si cele 2 linguri de fulgi de cocos se pun pe foc si cand incep sa dea in clocot le dam deoparte si le...Citeste continuarea
Gem de cirese
Postat de: AlexandraOrdean in Dulceata / GemScoatem samburii din cirese si le spalam bine. Le punem intr-un vas incapator cu un kg de zahar deasupra pana a doua zi. A doua zi le punem in cratita si le fierbem, adaugand...Citeste continuarea
Ghebe la tigaie, cu usturoi verde...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriDecongelam sau spalam ghebele, depinde de care avem si le lasam la scurs. Spalam si tocam verdeata si usturoiul. Folosim o tigaie, punem un strop de ulei de masline. Lasam sa se incinga un...Citeste continuarea
Gogosi glazurate
Postat de: pushaa in DulciuriAmestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si lasam sa se inmoaie. Amestecam drojdia cu 2 linguri de faina si putin lapte caldut, cam cat sa obtinem o compozitie cu o consistenta asemanatoare...Citeste continuarea
Guguluf colorat (din albusuri)
Postat de: Valclaudia in PrajituriBatem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase. In primul vas...Citeste continuarea
Guguluf cu mascarpone si capsuni
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele de mac si...Citeste continuarea
Gris cu lapte la Multicooker
Postat de: TAB1TA in Mancare copiiSe pune laptele in vasul aparatului. Se adauga zaharul vanilat. Se selecteaza programul Stew pe 20 de minute. Apasam butonul start si inchidem capacul. Dupa 10-15 minute se...Citeste continuarea
Ghimbir cu miere
Postat de: momo121 in Sirop / CompotCuratam ghimbirul de coaja si le taiem felii subtiri. Punem feliile intr-un borcanel si adaugam mierea, pana acoperim. Lasam la macerat 7 zile in loc racoros, apoi il putem consuma dupa...Citeste continuarea
Ghiveci de legume la Multicooker
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postPregateste aparatul Philips Multicooker. Seteaza din meniu functia FRY, pune putin ulei la incins. Toate legumele curata-le si spala-le. Taie ceapa juliene si morcovul cubulete si pune-le...Citeste continuarea
Gris cu lapte si dulceata de cirese
Postat de: carla27carla in Mancare copiiSe pune la fiert laptele cu 4 lg zahar si o lgt de esenta de vanilie,se adauga grisul in ploaie si se amesteca energic cu telul ca sa nu se prinda de vas si sa nu faca cocoloase.Cand capata...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: Teo007 in DulciuriSe pune laptele la fiert cu zaharul. Cand da in clocot, presaram grisul amestecand cu un tel sau o lingura de lemn. se amesteca pana cand grisul este fiert. Se aseaza pe o farfurie, se...Citeste continuarea
Galuste din urda cu sos de rosii
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeGalustele: Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat. Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina. Vom obtine un aluat...Citeste continuarea