Gem asortat (caise, piersici si nectarine)

de Merisor in Dulceata / Gem, 23 Iun 2014 | 9677 vizualizari

 

Asa de frumoase erau in piata aceste fructe, ca nu am rezistat si am cumparat cate un kg din fiecare pentru a face putin gem.
Este pentru prima data cand asortez mai multe fructe la un gem, dar tare bun si aromat a iesit! Si are o culoare deosebit de frumoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg piersici
  • 1 kg nectarine
  • 750 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 8 borcane(370 gr)
  • zeama de la o lmaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem asortat (caise, piersici si nectarine):

Spalam bine fructele si le lasam la scurs, apoi le scoatem samburii.

Nu am mai cantarit fructele dupa scoaterea samburilor, deoarece eu la gem nu pun zaharul in cota parte ci il pun dupa gust, adaugand pe parcursul prepararii, daca mai este cazul.

Taiem fructele in sferturi, le punem direct in vasul in care le vom prepara, le stropim cu zeama de lamaie si presaram zahar peste ele. Eu am presarat cam 500 gr zahar pentru inceput.

Dam vasul la rece pentru cateva ore, pana se formeaza sirop, apoi introducem vasul la cuptor la 175 de grade si il lasam pana cand incepe gemul sa se coaguleze usor.

Verificam din cand in cand consistenta gemului, punand cate o lingura de gem in farfurie si lasandu-l sa se raceasca. 

De asemeni gustam gemul racit si mai adaugam zahar daca este cazul, eu am mai adaugat 250 g.

Cam pe la jumatatea timpului de preparare am adaugat in gem si batonul de scortisoara.

Dupa ce gemul ajunge la consistenta dorita, scoatem vasul din cuptor si introducem borcanele spalate si scurse, pentru a le steriliza.

Le lasam in cuptorul cald 5-6 minute, apoi le umplem cu gem, le infiletam capacele si le mai dam la cuptor cu focul aprins, pentru 5 minute.

Dupa stingerea focului lasam borcanele in cuptor pana la racirea lor definitiva, apoi le vom eticheta si le vom trece in camara.

A rezultat un gem foarte delicios, dulce-acrisor si foarte frumos!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar folosita la gem, variaza in functie de dulceata fructelor.

2

Batonul de scortisoara se va inlatura din gem dupa 15-20 de minute, pentru a nu aromatiza prea mult gemul.

3

Pe parcursul prepararii gemului, acesta nu se va amesteca prea des pentru a nu strivi de tot pulpa de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat (caise, piersici si nectarine)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

T I M E A 1

24.06.2014, 12:02

tare mult imi place

- Andreea - 1

25.06.2014, 16:58

Iau si eu un borcanel

Ancutsa 1

24.07.2020, 11:11

Si mie imi plac in combinatia asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem asortat