Gris cu lapte si mere caramelizate
Postat de: Oana in Mancare copiiPentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris. Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca....Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: dantes in DulciuriSe fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin razatoarea mica,se amesteca cu faina un varf de cutit de sare si se framanta bine apoi se intinde cu facaletul pe o planseta intr-o foaie de...Citeste continuarea
Gogosari in sos tomat
Postat de: Valclaudia in ConserveSpalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm. Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le...Citeste continuarea
Gogosari conservati la rece
Postat de: panacris in MuraturiGogoșarii se spală, se taie în optimi, recunosc, la acesată etapă m-a ajutat TataZmeu ;) și se pun într-un vas încăpător, dacă nu aveți unul mare, atunci puneți...Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: andresita in ConserveGogosarii spalati si curatati se taie fasii de un deget grosime. Celelalte ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun pe foc sa dea in cateva clocote. Se iau gogosarii si se pun in sosul...Citeste continuarea
Gem ( dulceata) din piersici rosii...
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai culegem piersicile,daca avem de unde,eu am avut.Iar anul asta tare frumoase au crescut.Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase.Le punem in tuci,adaugam...Citeste continuarea
Gogosi ''aromate''
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pune intr-un vas faina cu zaharul, sarea si aromele. Intr-un pahar cu apa calda (200 ml) se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dupa...Citeste continuarea
Gem de prune cu nuci si aroma de...
Postat de: Irina in Dulceata / GemAm spalat bine prunele si le-am curatat de samburi. Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand,...Citeste continuarea
Gogoasa floare
Postat de: andra001 in DulciuriSe amesteca oua cu zaharul si se bat putin. Se adauga laptele, zaharul vanilat, faina, praful de copt si coaja rasa de citrice, dupa gust. Intr-un vas adanc se pune uleiul la incins si cu...Citeste continuarea
Gogosi rapide cu sos de vanilie
Postat de: papabundetot in PrajituriAm pus in robotul de bucatarie 3 oua si 2 albusuri,iaurtul,zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine,apoi am adaugat faina,praful de copt,am mai amestecat pentru a omogeniza compozitia si...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in otet
Postat de: Constelatialeu in MuraturiMai intai spalam si curatam gogosarii,ii taiem in bucati mai mici,avem grija s anu fie patati sau negri pe dinauntru.Conopida o curatam de frunze si rupem buchetele mici pe care le trecem sub jet...Citeste continuarea
Ghiveci - Deliciu de toamna?!...
Postat de: Dya in PuiRumenim usor pulpitele (folosind programul FRY), adaugam ceapa tocata si o calim 5 minute, cat sa devina translucida. Legumele le taiem in cuburi mai maricele si le punem in vasul...Citeste continuarea
Gem de piersici de gradina
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemCuratam piersicile de coaja, le scoatem samburii si apoi le bagam la robot, mixam pana cand obtinem consistenta dorita. Asezam tuciul pe foc adaugam pasta de piersici, apoi zaharul, amestecam pana...Citeste continuarea
Gem de prune cu aroma de menta
Postat de: Bunica in Dulceata / GemSpala prunele si scoate samburii. Pune prunele intr-un vas incapator cu fundul gros. Peste ele pune zahar tod si pune vasul pe foc. Stai langa el si mesteca,pentru a nu se prinde de vas...Citeste continuarea
Ghiveci
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeSpalam legumele si le taiem cat mai marunt. Intr-o cratita calim putin usturoiul tocat marunt,amestecand continuu ca sa nu se arda,adaugam ardeiul,calim putin dupa care adaugam restul de...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: Mokuska in PrajituriIncalzim putin laptele cu 1 lingurita de zahar si lasam drojdia sa se dizolve. Cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Amestecam bine. Adaugam margarina...Citeste continuarea
Gogosele de cartof
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai punem cartofi la fiert in coaja,dupa ce au fiert se lasa la racit se curata de coaja si apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu branza.Dupa ce am dat la masina cartofii si...Citeste continuarea
Galbiori cu salata de sfecla rosie
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de postGalbiorii se spala bine si se taie felii, la fel si ceapa verde. Punem uleiul in tigaie si calim putin galbiorii si ceapa , la final adaugam sare.Se servesc cu sfecla rosie. Citeste continuarea
Gem de prune aromat cu scortisoara
Postat de: robert_badica in Dulceata / GemPrunele,se spala,li se scot samburi si se pun intr-un tuci cu zaharul si scortisoara.Se lasa peste noapte asa,pentru ca prunele sa isi lase zeama.A doua zi se pune pe foc mare,iar apoi se...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: aliliana in Dulceata / GemPrunele se spala, se pun la scurs, cat permite timpul. Se spinteca si se pun in ceaunul pentru gemuri, magiunuri etc. Peste prune se pune un kilogram de zahar si se pun pe foc. De la...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai spalam prunele,le scoatem samburii si apoi le bagam la robot si le mixam bine.Dupa aceea le punem in tuci,adaugam 1 kg zahar,amestecam si lasam sa fiarba,la foc mic,pana incepe sa scada...Citeste continuarea
Gogosi cu iaurt
Postat de: Adele in DulciuriIntr-un vas punem faina ,sarea si zaharul ,amestecam cu o lingura dupa care punem oul si iaurtul ,intr-un pahar punem apa calda si drojdia ,dizolvam pine si turnam in vas ,amestecam si incepem sa...Citeste continuarea
Gogosele de cartofi
Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri- Curatam cartofii de coaja si ii fierbem in apa cu sare. - Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam cu robotul . Amestecam cu un tel cu untul, pul, sare, piper, praful de sare si...Citeste continuarea
Gogosele rapide
Postat de: ralu_ca in DulciuriIntr-un vas am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat laptele, zaharul vanilat, esenta, coaja lamaie, praf copt si faina. Am incins uleiul intr-un vas mai adanc si am luat cu lingura din...Citeste continuarea
Guguluf cu prune
Postat de: Dya in DulciuriBatem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente)....Citeste continuarea
Ghiveci de legume 2
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriClatim legumele ; Vinetele le curatam de coaja si taiem feliute ; Condimentam cu sare si piper ; Rosile le taiem felii ; Condimentam cu sare si piper ; Ardeiu il scobim de...Citeste continuarea
Gris in lapte cu fructe de padure...
Postat de: bianca92 in Mancare copiiLaptele se pune la fiert. Cand acesta incepe sa fiarba se adauga grisul si se amesteca continuu pana se ajunge la consistenta dorita (la unii le place sa fie mai moale, la altii mai tare, eu...Citeste continuarea
Gnocchetti in sos alb
Postat de: Adele in PastePentru inceput punem o oala cu apa la foc,si lasam sa fiarba ,cand da in clocot punem sare si punem gnocchetti.(5-6 minute) Intre timp punem o tigaie pe foc,adaugam untul si il lasam sa se...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi
Postat de: timea in Mancaruri de postCartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii scurgem de apa. Intr-o tigaie mai adanca punem un pic de ulei si punem tigaia pe...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos ragu
Postat de: simona72 in PasteCarnea se spala, se usuca cu proasoape de hartie, se taie cubulete si se da prin masina de tocat sau o maruntiti la robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt si se caleste in cateva linguri ulei...Citeste continuarea
Gulas de porc cu branza si ciuperci
Postat de: reisnaor_2006 in PorcCeapa si ardeiul le taiem cubulete si le calim in ulei. Adaugam ciupercile si rosile si le dam intr-un clocot. Adaugam si carnea de porc, acoperim cu apa si lasam sa fiarba. Cand este carnea...Citeste continuarea
Galbiori cu ceapa
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de postGalbiorii ii curatam si ii trecem pe sub jetul de apa,unul cate unul ptr. a se curata de toate impuritatile.Intr-o cratita punem un strop de ulei si galbiorii la foc mic si amestecam din cand in...Citeste continuarea
Gnocchi con gorgonzola al forno
Postat de: Cocktail_of_Senses in TortelliniMai intai fierbeti pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca folositi mai multe tipuri de paste aveti grija pentru ca pot avea timpi de fierbere diferiti. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: SharaY in Aperitive / GarnituriSe scobeste miezul de avocado cu o furculita, se pune intr`un vas si se stropeste cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze, iar apoi se paseaza cu furculita miezul. Rosia, ceapa si patrunjelul...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu orz integral
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postLegumele se curata si se spala . Morcovul se taie fasii cu ajutorul curatatorului de legume . Rosiile se cojesc de pelita si se toaca marunt . Gogosarul si ardeiul se taie fasii ....Citeste continuarea
Ghivechi de legume
Postat de: robert_badica in Mancaruri de legumeSe toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Se spala, se decojesc si se taie cubulete vinetele. Apoi se toaca si ardeii tot cubulete. Morcovii se spala si se dau prin razatoare....Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu ciuperci
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legumeToate legumele le-am spalat si le-am taiat cubulete, rosiile(am avut de gradina) le-am dat prin razatoare.Am pus intr-o oala 5 linguri de ulei si prima data ceapa pe care al lasat-o sa se inmoaie....Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Mokuska in DulciuriCartofii ii curatam, taiem cubulete si ii punem la fiert cu praf sare si coaja de lamaie. Intre timp spalam prunele, scoatem samburii, lasam sa se scurga si presaram cu zahar pudra si...Citeste continuarea
Ghiveci de vara la Multicooker
Postat de: aliliana in Mancaruri de postLegumele se spala si se toaca dupa cum credem ca se potrivesc preparatului respectiv. Ceapa marunt, ardeiul verde, rosia, vanata si morcovul cubulete, ardeiul capia rosu fasii mai...Citeste continuarea
Gomboti ( galuste cu prune )
Postat de: Ina in DulciuriCartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara . Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriCuratam prunele si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le presaram cu zahar. Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert impreuna cu toate ingredientele de mai sus si amestecam cu un tel...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Geanina87 in DulciuriPunem apa la fiert impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina amestecand rapid (ca la aluatul de eclere). Luam de pe foc si lasam sa...Citeste continuarea
Guguluf cu banane
Postat de: merisor67 in PrajituriDecojim bananele, le rupem si le punem intr-un blender. Adaugam peste el smantana, galbenusurile si uleiul si mixam bine totul pana se omogenizeaza. Albusurile le mixam spuma cu putina sare,...Citeste continuarea
Gomboti
Postat de: VanessaAli in DulciuriPrunele se spala si li se scot samburii. In locul samburilor presaram zahar si scortisoara si lasam sa prinda aroma. 1 kg de cartofi se curata, se taie bucati mici si se fierb. Cartofii...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Anett in Mancaruri de legumeTaiem ceapa si o calim in ulei. Curatam rosiile si ardeii, le taiem in cubulete sau rondele si le punem peste ceapa. Presarim cu sare si piper si se lasa circa 10 minute. Daca legumele...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu fasole verde
Postat de: timea in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim ceapa si ardeiul tocate marunt in uleiul incins. Adaugam apoi pe rand vinetele,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: bylaura in Mancaruri de postIn vasul Zepter se pune putin ulei in care se caleste ceapa tocata marunt si ciupercile, cand s-au inmuiat se adauga morcovul taiat feliute subtiri apoi se pune si ardeiul gras si cel capia...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: robert_badica in Dulceata / GemSe spala si se scot samburii prunelor, se pun intr-un tuci cu zaharul peste noapte pentru ca prunele sa fie moi si suculente. A doua zi se pun la foc si se lasa cateva ore bune pana ce se...Citeste continuarea
Gem de piersici cu nuci
Postat de: aliliana in Dulceata / GemPiersicile se spala bine dupa care se taie cu cutitul feliute. Cand si cand le stropim cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare. Intr-o cratita se pune apa si zaharul, putina zeama de...Citeste continuarea
Guguluf de ciocolata cu stafide
Postat de: ilinca_rox in DulciuriSeparam alburusile de galbenus. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare apoi mixam bine pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. Se...Citeste continuarea