A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gris cu lapte si mere caramelizate

Postat de: Oana in Mancare copii

Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris. Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca....Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: dantes in Dulciuri

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin razatoarea mica,se amesteca cu faina un varf de cutit de sare si se framanta bine apoi se intinde cu facaletul pe o planseta intr-o foaie de...Citeste continuarea

Gogosari in sos tomat

Postat de: Valclaudia in Conserve

Spalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm. Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le...Citeste continuarea

Gogosari conservati la rece

Postat de: panacris in Muraturi

Gogoșarii se spală, se taie în optimi, recunosc, la acesată etapă m-a ajutat TataZmeu ;) și se pun într-un vas încăpător, dacă nu aveți unul mare, atunci puneți...Citeste continuarea

Gogosari in sos

Postat de: andresita in Conserve

Gogosarii spalati si curatati se taie fasii de un deget grosime. Celelalte ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun pe foc sa dea in cateva clocote. Se iau gogosarii si se pun in sosul...Citeste continuarea

Gem ( dulceata) din piersici rosii...

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai culegem piersicile,daca avem de unde,eu am avut.Iar anul asta tare frumoase au crescut.Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase.Le punem in tuci,adaugam...Citeste continuarea

Gogosi ''aromate''

Postat de: Adele in Dulciuri

Pentru inceput se pune intr-un vas faina cu zaharul, sarea si aromele. Intr-un pahar cu apa calda (200 ml) se dizolva drojdia, se toarna peste faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dupa...Citeste continuarea

Gem de prune cu nuci si aroma de...

Postat de: Irina in Dulceata / Gem

Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi. Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand,...Citeste continuarea

Gogoasa floare

Postat de: andra001 in Dulciuri

Se amesteca oua cu zaharul si se bat putin. Se adauga laptele, zaharul vanilat, faina, praful de copt si coaja rasa de citrice, dupa gust. Intr-un vas adanc se pune uleiul la incins si cu...Citeste continuarea

Gogosi rapide cu sos de vanilie

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am pus in robotul de bucatarie 3 oua si 2 albusuri,iaurtul,zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine,apoi am adaugat faina,praful de copt,am mai amestecat pentru a omogeniza compozitia si...Citeste continuarea

Gogosari si conopida in otet

Postat de: Constelatialeu in Muraturi

Mai intai spalam si curatam gogosarii,ii taiem in bucati mai mici,avem grija s anu fie patati sau negri pe dinauntru.Conopida o curatam de frunze si rupem buchetele mici pe care le trecem sub jet...Citeste continuarea

Ghiveci - Deliciu de toamna?!...

Postat de: Dya in Pui

Rumenim usor pulpitele (folosind programul FRY), adaugam ceapa tocata si o calim 5 minute, cat sa devina translucida.  Legumele le taiem in cuburi mai maricele si le punem in vasul...Citeste continuarea

Gem de piersici de gradina

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Curatam piersicile de coaja, le scoatem samburii si apoi le bagam la robot, mixam pana cand obtinem consistenta dorita. Asezam tuciul pe foc adaugam pasta de piersici, apoi zaharul, amestecam pana...Citeste continuarea

Gem de prune cu aroma de menta

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Spala prunele si scoate samburii. Pune prunele intr-un vas incapator cu fundul gros. Peste ele pune zahar tod si pune vasul pe foc. Stai langa el si mesteca,pentru a nu se prinde de vas...Citeste continuarea

Ghiveci

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Spalam legumele si le taiem cat mai marunt. Intr-o cratita calim putin usturoiul tocat marunt,amestecand continuu ca sa nu se arda,adaugam ardeiul,calim putin dupa care adaugam restul de...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: Mokuska in Prajituri

Incalzim putin laptele cu 1 lingurita de zahar si lasam drojdia sa se dizolve. Cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Amestecam bine. Adaugam margarina...Citeste continuarea

Gogosele de cartof

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai punem cartofi la fiert in coaja,dupa ce au fiert se lasa la racit se curata de coaja si apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu branza.Dupa ce am dat la masina cartofii si...Citeste continuarea

Galbiori cu salata de sfecla rosie

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de post

Galbiorii se spala bine si se taie felii, la fel si ceapa verde. Punem uleiul in tigaie si calim putin galbiorii si ceapa , la final adaugam sare.Se servesc cu sfecla rosie. Citeste continuarea

Gem de prune aromat cu scortisoara

Postat de: robert_badica in Dulceata / Gem

Prunele,se spala,li se scot samburi si se pun intr-un tuci cu zaharul si scortisoara.Se lasa peste noapte asa,pentru  ca prunele sa isi lase zeama.A doua zi se pune pe foc mare,iar apoi se...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: aliliana in Dulceata / Gem

Prunele se spala, se pun la scurs, cat permite timpul. Se spinteca si se pun in ceaunul pentru gemuri, magiunuri etc. Peste prune se pune un kilogram de zahar si se pun  pe foc.  De la...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai spalam prunele,le scoatem samburii si apoi le bagam la robot si le mixam bine.Dupa aceea le punem in tuci,adaugam 1 kg zahar,amestecam si lasam sa fiarba,la foc mic,pana incepe sa scada...Citeste continuarea

Gogosi cu iaurt

Postat de: Adele in Dulciuri

Intr-un vas punem faina ,sarea si zaharul ,amestecam cu o lingura dupa care punem oul si iaurtul ,intr-un pahar punem apa calda si drojdia ,dizolvam pine si turnam in vas ,amestecam si incepem sa...Citeste continuarea

Gogosele de cartofi

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

- Curatam cartofii de coaja si ii fierbem in apa cu sare.  - Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam cu robotul . Amestecam cu un tel cu untul, pul, sare, piper, praful de sare si...Citeste continuarea

Gogosele rapide

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat laptele, zaharul vanilat, esenta, coaja lamaie, praf copt si faina. Am incins uleiul intr-un vas mai adanc si am luat cu lingura din...Citeste continuarea

Guguluf cu prune

Postat de: Dya in Dulciuri

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente)....Citeste continuarea

Ghiveci de legume 2

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Clatim legumele ; Vinetele le curatam de coaja si taiem feliute ; Condimentam cu sare si piper ; Rosile le taiem  felii ; Condimentam cu sare si piper ; Ardeiu il scobim de...Citeste continuarea

Gris in lapte cu fructe de padure...

Postat de: bianca92 in Mancare copii

Laptele se pune la fiert. Cand acesta incepe sa fiarba se adauga grisul si se amesteca continuu pana se ajunge la consistenta dorita (la unii le place sa fie mai moale, la altii mai tare, eu...Citeste continuarea

Gnocchetti in sos alb

Postat de: Adele in Paste

Pentru inceput punem o oala cu apa la foc,si lasam sa fiarba ,cand da in clocot punem sare si punem gnocchetti.(5-6 minute) Intre timp punem o tigaie pe foc,adaugam untul si il lasam sa se...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi

Postat de: timea in Mancaruri de post

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii scurgem de apa. Intr-o tigaie mai adanca punem un pic de ulei si punem tigaia pe...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos ragu

Postat de: simona72 in Paste

Carnea se spala, se usuca cu proasoape de hartie, se taie cubulete si se da prin masina de tocat sau o maruntiti la robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt si se caleste in cateva linguri ulei...Citeste continuarea

Gulas de porc cu branza si ciuperci

Postat de: reisnaor_2006 in Porc

Ceapa si ardeiul le taiem cubulete si le calim in ulei. Adaugam ciupercile si rosile si le dam intr-un clocot. Adaugam si carnea de porc, acoperim cu apa si lasam sa fiarba. Cand este carnea...Citeste continuarea

Galbiori cu ceapa

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de post

Galbiorii ii curatam si ii trecem pe sub jetul de apa,unul cate unul ptr. a se curata de toate impuritatile.Intr-o cratita punem un strop de ulei si galbiorii la foc mic si amestecam din cand in...Citeste continuarea

Gnocchi con gorgonzola al forno

Postat de: Cocktail_of_Senses in Tortellini

Mai intai fierbeti pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca folositi mai multe tipuri de paste aveti grija pentru ca pot avea timpi de fierbere diferiti. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: SharaY in Aperitive / Garnituri

Se scobeste miezul de avocado cu o furculita, se pune intr`un vas si se stropeste cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze, iar apoi se paseaza cu furculita miezul. Rosia, ceapa si patrunjelul...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu orz integral

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Legumele se curata si se spala . Morcovul se taie fasii cu ajutorul curatatorului de legume . Rosiile se cojesc de pelita si se toaca marunt . Gogosarul si ardeiul se taie fasii ....Citeste continuarea

Ghivechi de legume

Postat de: robert_badica in Mancaruri de legume

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Se spala, se decojesc si se taie cubulete vinetele. Apoi se toaca si ardeii tot cubulete. Morcovii se spala si se dau prin razatoare....Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu ciuperci

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legume

Toate legumele le-am spalat si le-am taiat cubulete, rosiile(am avut de gradina) le-am dat prin razatoare.Am pus intr-o oala 5 linguri de ulei si prima data ceapa pe care al lasat-o sa se inmoaie....Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Mokuska in Dulciuri

Cartofii ii curatam, taiem cubulete si ii punem la fiert cu praf sare si coaja de lamaie. Intre timp spalam prunele, scoatem samburii, lasam sa se scurga si presaram cu zahar pudra si...Citeste continuarea

Ghiveci de vara la Multicooker

Postat de: aliliana in Mancaruri de post

Legumele se spala si se toaca dupa  cum credem ca se potrivesc preparatului respectiv.  Ceapa marunt, ardeiul verde, rosia, vanata si morcovul cubulete, ardeiul capia rosu fasii mai...Citeste continuarea

Gomboti ( galuste cu prune )

Postat de: Ina in Dulciuri

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara .  Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Curatam prunele si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le presaram cu zahar. Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert impreuna cu toate ingredientele de mai sus si amestecam cu un tel...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Punem apa la fiert impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina amestecand rapid (ca la aluatul de eclere). Luam de pe foc si lasam sa...Citeste continuarea

Guguluf cu banane

Postat de: merisor67 in Prajituri

Decojim bananele, le rupem si le punem intr-un blender. Adaugam peste el smantana, galbenusurile si uleiul si mixam bine totul pana se omogenizeaza. Albusurile le mixam spuma cu putina sare,...Citeste continuarea

Gomboti

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Prunele se spala si li se scot samburii. In locul samburilor presaram zahar si scortisoara si lasam sa prinda aroma. 1 kg de cartofi se curata, se taie bucati mici si se fierb. Cartofii...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Anett in Mancaruri de legume

Taiem ceapa si o calim in ulei. Curatam rosiile si ardeii, le taiem in cubulete sau rondele si le punem peste ceapa. Presarim cu sare si piper si se lasa circa 10 minute.  Daca legumele...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu fasole verde

Postat de: timea in Mancaruri de post

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim ceapa si ardeiul tocate marunt in uleiul incins. Adaugam apoi pe rand vinetele,...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: bylaura in Mancaruri de post

 In vasul Zepter se pune putin ulei in care se caleste ceapa tocata marunt si ciupercile, cand s-au inmuiat se adauga morcovul taiat feliute subtiri apoi se pune si ardeiul gras si cel capia...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: robert_badica in Dulceata / Gem

Se spala si se scot samburii prunelor, se pun intr-un tuci cu zaharul peste noapte pentru ca prunele sa fie moi si suculente. A doua zi se pun la foc si se lasa cateva ore bune pana ce se...Citeste continuarea

Gem de piersici cu nuci

Postat de: aliliana in Dulceata / Gem

Piersicile se spala bine  dupa care se taie cu cutitul feliute. Cand si cand le stropim cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare. Intr-o cratita se pune apa si zaharul, putina zeama de...Citeste continuarea

Guguluf de ciocolata cu stafide

Postat de: ilinca_rox in Dulciuri

Separam alburusile de galbenus. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare apoi mixam bine pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul  si mixam pana ce acesta se topeste. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]