Gem de visine

de delia64 in Dulceata / Gem, 3 Iul 2014 | 9803 vizualizari

 

Din visinele ramase de la prepararea siropului am facut un gem aromat si gustos .
Il folosesc la prepararea prajiturilor , cornurilor , haiosului si clatitelor .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. de visine ramase dupa scoaterea siropului
  • 1 kg. de zahar
  • 1/2 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Se pun visinele intr- un vas de inox cu fund dublu , se aseaza o plita pe ochiul aragazului  pe care asezam vasul cu visine .

Se adauga zaharul daca dorim gemul mai dulce .

Amestecam din cand in cand , lasam sa fiarba incet .

Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine si mai lasam sa dea cateva clocote .

Punem intr-o  farfurie o lingura cu gem si daca este bine legat si nu curge  este gata  de fiert .

Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate si se pune capacul .

Se aseaza intr-o ladita la dunt uscat pana a doua zi cand asezam borcanele in camara .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Vasul in care facem conservele trebuie sa fie cu fund dublu pentru a nu se lega .

2

Lingura cu care amestecam trebuie sa fie din lemn si sa o folosim numai in acest scop.

3

Fructele trebuie sa fie bine coapte si sanatoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

delia64 1

05.07.2014, 23:29

Lavinia

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:49

foarte bun

IonescuAdriana 1

03.07.2018, 22:56

Buna seara aveti 3 propozitii pe care nu le-am inteles....
Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine si mai lasam sa dea cateva clocote .

Se aseaza intr-o ladita la dunt uscat pana a doua zi cand asezam borcanele in camara .

Vasul in care facem conservele trebuie sa fie cu fund dublu pentru a nu se lega .
Multumim pt precizari
"butonat" ,"la dunt" ,"pt a nu se lega "

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de visine