Punem la incalzit laptele cu zaharul si pastaie de vanilie si amestecam pana ze topeste zaharul. Dupa ce s-a racit laptele punem drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia.
Intr-un bol punem faina si sarea, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, iaurtul si coaja de lamaie. Amestecam pana se incorporeaza toate iar apoi incepem sa framantam adaugand laptele cate putin. Trebuie sa iasa un aluat moale.
Incalzim uleiul si il punem treptat pana cand se dezlipeste aluatul de pe maini iar tot uleiul este bine incorporat.
Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.
Intindem jumatate din aluat pe un blat uns cu ulei si incepem sa facem formele cu un pahar.
Punem la prajit in ulei incins, pe ambele parti. Le scoatem si le asezam frumos pe servetele ca sa absoarba uleiul. Continuam pana se termina aluatul.
Adaugam zaharul pudra peste gogosi.
Sa aveti pofta!
1
Daca drojdia este la pliculet nu este necesar sa o dizolvati, se poate pune direct in faina.
2
Daca vi se pare ca aluatul este prea moale se mai poate adauga faina.