Gem de piersici, caise si portocale

de Oana in Dulceata / Gem, 13 Iun 2014 | 5032 vizualizari

 

Pentru ca aveam in cosul de fructe cateva piersici, caise si portocale pe care nu le mai voia nimeni...le-am facut un gem care s-a devorat instant :) Maine voi face o cantitate mai mare, a iesit senzational!

 

INGREDIENTE

  • 4 caise
  • doua portocale
  • 4 piersici
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 300 gr zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici, caise si portocale:

Piersicile si caisele le-am spalat si le-am taiat in cubulete, cu coaja cu tot. Portocalele le-am curatat de coaja, inclusiv partea alba, le-am taiat pe jumatate si cu ajutorul unui cutit bine ascutit am "decupat" cubulete de pulpa cu grija, printre foita transparenta dintre feliile de portocala. Am amestecat fructele cu zeama de lamaie si zaharul si am pus gemul la fiert la foc potrivit. Cand a inceput sa fiarba am redus temperatura si am lasat foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand gemul s-a ingrosat am oprit focul. Ar fi trebuit pus fierbinte in borcane, din aceasta cantitate ies doua borcanele mici, insa s-a mancat rapid cu bagheta proaspata si unt, un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici, caise si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine