Gulas de porc in sos de vin cu ceapa

de alilianaa in Porc, 19 Iul 2014 | 6108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g gulas de porc
  • 4 cepe
  • 150 ml vin rosu sec
  • 4 rosii
  • 7-8 catei de usturoi
  • 30 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde- o legatura
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc in sos de vin cu ceapa:

Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Intre timp carnea- cubulete a fost pregatita cu sare piper. Cand uleiul s-a incins bine punem carnea si 2-3 graunti de usturoi. O lasam sa faca o crusta frumoasa pret de 3-4 minute, dupa care se adaugam vinul rosu. O lasam la inabusit cca 15 minute.  Scoatem carnea pe servetele. In uleiul in care am inabusit carnea punem ceapa taiata solzisori. Se va colora ceapa de la vinul pus in tigaie. Amestecam...cand incepe sa se caleasca adaugam cateva linguri de apa ( 3-4). Cand ceapa s-a inmuiat punem carnea, daca nu mai este  suficient lichid mai adaugam vin ( 3-4 linguri), punem restul de usturoi si le lasam impreuna la inabusit. Dupa 10 minute, adaugam rosiile pe care le-am dat pe razatoare cu ochiuri mari. Lasam la fiert, potrivim de sare, piper, daca este nevoie, punem putin cimbru si mai lasam cca 5-10 minute la foc cu capacul pus.

Am servit cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc in sos de vin cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc