Carnea se spala si se taie cubulete mai mici. Bucatile se calesc in 2-3 linguri de ulei, pana isi schimba putin culoarea. Adaugam apa fiarta si lasam la fiert.
Pana fierbe carnea curatam si tocam ceapa, telina si ardeii nu foarte marunt, morcovii si pastarnacul rondele. Le punem la calit sub capac in ulei (4-5 linguri), la foc foarte mic pana se inmoaie aproape de tot (verificam morcovii) si inchidem focul. Intre timp verificam carnea, daca s-a evaporat apa mai adaugam peste putina apa fiarta (atentie, sa nu puneti apa multa, mai bine mai adaugati ulterior).
Cartofii se curata si se spala, se taie cubulete mici, sa fie cam la fel ca si carnea si se lasa in apa rece.
Dupa ce a fiert carnea, punem inapoi pe foc legumele, le incalzim si adaugam bulionul, sare dupa gust, pasta de ardei, boia de ardei dulce si iute (in aceasta ordine!). Dupa ce am adaugat boiaua, amestecam de 2-3 ori si imediat rasturnam carnea cu apa fiarta peste zarzavat. Adaugam si cartofii si lasam sa fiarba la foc mic. Daca vedem ca avem prea multa zeama, lasam cartofii sa fiarba fara capac, sa se mai evapore putin.
Se serveste fierbinte cu verdeata, piper si smantana (optional, mie imi place fara).