Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás

de MOKUSKA in Vita, 22 Iun 2014 | 7591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa manzat
  • 600 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina
  • 3 cepe
  • 3 ardei
  • 2 lingurite pasta ardei
  • 1 lingurita pasta tomate (sa nu fie acra)
  • ulei
  • sare
  • boia ducle
  • boia picant
  • piper
  • patrunjel verde
  • smantana optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás:

Carnea se spala si se taie cubulete mai mici. Bucatile se calesc in 2-3 linguri de ulei, pana isi schimba putin culoarea. Adaugam apa fiarta si lasam la fiert.

Pana fierbe carnea curatam si tocam ceapa, telina si ardeii nu foarte marunt, morcovii si pastarnacul rondele. Le punem la calit sub capac in ulei (4-5 linguri), la foc foarte mic pana se inmoaie aproape de tot (verificam morcovii) si inchidem focul. Intre timp verificam carnea, daca s-a evaporat apa mai adaugam peste putina apa fiarta (atentie, sa nu puneti apa multa, mai bine mai adaugati ulterior).

Cartofii se curata si se spala, se taie cubulete mici, sa fie cam la fel ca si carnea si se lasa in apa rece.

Dupa ce a fiert carnea, punem inapoi pe foc legumele, le incalzim si adaugam bulionul, sare dupa gust, pasta de ardei, boia de ardei dulce si iute (in aceasta ordine!). Dupa ce am adaugat boiaua, amestecam de 2-3 ori si imediat rasturnam carnea cu apa fiarta peste zarzavat. Adaugam si cartofii si lasam sa fiarba la foc mic. Daca vedem ca avem prea multa zeama, lasam cartofii sa fiarba fara capac, sa se mai evapore putin.

Se serveste fierbinte cu verdeata, piper si smantana (optional, mie imi place fara).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas picant unguresc- Pikáns gulyás" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

23.06.2014, 17:01

Multumesc

simona72 1

23.06.2014, 20:36

Tare bun gulasul...si mai ales picant!!

MOKUSKA 1

23.06.2014, 21:16

Simona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]