Galuste cu prune

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 1 Aug 2014 | 5008 vizualizari

 

O reteta pe care o facea mamaia mea draga.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de apa
  • prune
  • un pahar de zahar
  • un pahar de faina de porumb
  • un pahar de faina alba
  • un pahar de gris
  • putina sare
  • 1 zahar vanilat
  • Ptr. galuste cand sunt gata:
  • pesmet
  • putin ulei
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Curatam prunele si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le presaram cu zahar.

Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert impreuna cu toate ingredientele de mai sus si amestecam cu un tel pana se ingroasa avand grija sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand compozitia este gata cu o lingura luam din compozitie si punem in palma, in mijloc asezam jumatatea de pruna si facem o bila mai mare pe care o dam prin pesmetul calit putin intr-o tigaie impreuna cu zaharul.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Foarte bune si pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune