Ghiveci (tocana de legume)

de babi5 in Mancaruri de post, 27 Iun 2014 | 4080 vizualizari

 

Este un fel de mancare de sezon. Este usor de preparat si zic eu si bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 500 gr ardei gras galben
  • 100 gr pasta de bulion
  • 500 gr ceapa
  • 2 linguri zahar
  • 300 gr orez
  • 1.l apa
  • 100 ml ulei
  • frunze patrunjel
  • sare (dupa gust)
  • piper
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci (tocana de legume):

Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca. Orezul se spala bine si se lasa in apa pana cand il folosim.

Intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul, 200 ml apa si lasam sa se caleasca 10 minute. Potrivim de sare si piper, completam cu apa si lasam sa fiarba inca 10 minute, dupa care adaugam rosiile. Lasam sa fiarba in continuare inca 10 minute, apoi adaugam orezul si pasta de bulion. Lasam sa dea cateva  clocote apoi oprim focul si lasam la cald ca orezul sa-si mareasca volumul.

Asezonam cu patrujel verde. Sa aveti pofta si sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Se poate servi si ca atare

2

Putem alatura ca si garnintura: carnati, chiftele, rulade de carne, friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci (tocana de legume)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume