Gogosele de dovlecel cu branza

de Strawberries thoughts in Dulciuri, 11 Iul 2014 | 7573 vizualizari

 

Este timpul dovlecelului asa ca am pregatit cateva "nebunii culinare" cu aceasta leguma :).
Astazi impartasesc cu voi aceste minunate gogosele. Sunt atat de bune si foarte simplu de preparat. Se pot servi alaturi de smantana si dulceata ( precum papanasii), simple sau cu piure de mere, cum am preferat eu.
Care este preparatul vostru cu dovlecel preferat?

 

INGREDIENTE

  • 300 g dovlecel ras si scurs
  • 300 g crema de branza
  • 150 g zahar
  • 100 g gris
  • 150 g pesmet
  • 2 oua
  • o budinca vanilie
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de dovlecel cu branza:

Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem la scurs intr-o sita. Il lasa 15 minute apoi il punem intr-un bol. Peste el adaugam ouale si zaharul.

Amestecam grisul cu pesmetul si budinca de vanilie si punem amestecul peste compozitia de ou si dovlecel.

Omogenizam compozitia si o lasam sa stea 10 miunute pentru ca grisul si pesmetul sa absoarba lichidul lasat de dovlecel.

Intr-o tigaie incingem uleiul. Cu o lingura luam din compozitia de dovlecel si o punem in tigaie in uleiul incins dandu-i forma rotunda.

Prajim cateva minute gogoselele pe ambele parti (pana devin aurii) si le scoatem pe un platou peste care am pus servetele de bucatarie.

Servim caldute cu piure de mere si pudrate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de dovlecel cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ilinca_rox 1

12.07.2014, 15:33

foarte interesant si cu siguranta foarte bun

Sidy 1

13.07.2014, 07:46

Waw....astea sunt musai de incercat !!!

Valclaudia 1

13.07.2014, 10:15

foarte bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei