Ghiveci de legume la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postMorcovii, cartofii si dovlecelul se curata de coaja. Morcovii se taie rondele, cartofii si dovlecelul se taie cubulete. Ceapa taiata fideluta si prazul rondele se pun la calit in ulei. Se adauga...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSe amesteca faina cu drojdia,se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.Se toarna uleiul si se mai amesteca putin. Se lasa la dospit 30 min. Apoi se intinde aluatul pe o planseta astfel...Citeste continuarea
Gogosi de post la Multicooker
Postat de: AdyNA_RadU in DulciuriDrojdia si zaharul se dizolva in apa calduta apoi se adauga cele 3 linguri de ulei si se lasa maiaua la dospit pana incepe sa creasca. Se adauga peste faina si se framanta aluatul .Se lasa la...Citeste continuarea
Garnitura de legume si kaizer
Postat de: bettyC in Aperitive / GarnituriAm curatat si spalat legumele apoi le-am taiat rondele.Pe fundul unui vas de yena am stropit cu ulei de masline si am adaugat ardeiul rosu taiat cubulete si ceapa tocata marunt. Am asezat pe...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pune laptele la fiert si inainte de a incepe sa clocoteasca se adauga grisul si se amesteca repede cu telul. Apoi se adauga zaharul si se amesteca continuu pana cand incepe sa clocoteasca si sa...Citeste continuarea
Guguluf cu avocado, nuca si Rama...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 175 grade. Spargem ouale intr-un castron din plastic, adaugam margarina Rama mit Butter la temperatura camerei (sau o tinem o jumatate de minut la microunde), zaharul,...Citeste continuarea
Gem de portocale
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemCuratati portocalele de coaja si le taiati in cuburi, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine pana se dizolva usor zaharul in sucul format. Se lasa la macerat timp de o ora, apoi...Citeste continuarea
Guguluf cu clementine
Postat de: andaoana in DulciuriPregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt. Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCuratam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile...Citeste continuarea
Garnitura de orez la cuptor cu...
Postat de: Valclaudia in PorcCuratam si spalam legumele. Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele. Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute. Intr-o...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam ceapa si rosiile, apoi le tocam cat mai marunt. Rondelele de ardei le tocam de asemenea, cat mai marunt. Taiem avocado-ul in doua, indepartam samburele, apoi scoaptem pulpa...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: rhapsody in Dulceata / Gem1. Tai gutuile cuburi sau le dai prin razatoare, cum preferi. 2. Pune gutuile impreuna cu zeama de lamaie si cu 500 g zahar intr-o cratita cu fund dublu, neaderenta. 3. Amesteca si pune-i...Citeste continuarea
Gulas unguresc de porc cu cartofi,...
Postat de: mihaelar63 in PorcIata cum se prepara Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor Legumele se curata si se spala. Carnea se spala si se portioneaza. Puneti la calit in ulei...Citeste continuarea
Gustare rapida pentru copii
Postat de: Oana in Mancare copiiSenvisul este super simplu, de fapt si l-a facut copilul singur :) Eu doar l-am asistat! Cumparasem dimineata niste croissante calde, le-am taiat pe jumatate, le-am umplut cu gem de macese facut...Citeste continuarea
Gem de macese
Postat de: Oana in DulciuriSe spala bine de tot macesele in apa rece, in mai multe ape si se lasa apoi sa stea 15 minute in apa rece. Se taie apoi coditele si capatul negru, cel mai usor este cu o foarfeca. Se pun macesele...Citeste continuarea
Gem de mere aromat
Postat de: katty in ConserveSpalam merele si le taiem felii mai groase , pastrand si casuta cu seminte . Punem peste ele o cana de apa si le fierbem la foc mic pana se inmoaie . Trecem prin sita merele fierte ,...Citeste continuarea
Gnocchi de casa
Postat de: katty in PasteSpalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu...Citeste continuarea
Gnocchi in sos de ciuperci pleurotus
Postat de: katty in PasteTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam ciupercile taiate fasii si chimenul .Le prajim usor , dupa care adaugam sare , piper si boia . Turnam supa , foaia de...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriPentru inceput am scobit miezul de avocado si l-am pus intr-un vas peste care am turnat putina zeama de lamaie. apoi am pisat miezul cu furculita. Dupa ce am tocat patrunjelul, rosiile si ceapa...Citeste continuarea
Ghiveci cu legume
Postat de: Irina in Mancaruri de postAm pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul. Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o...Citeste continuarea
Gogosele pufoase
Postat de: CarmenBlue in DulciuriSe bat ouale bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Apoi se adauga iaurtul si, apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune ulei mai multisor la incins, cu focul dat la...Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: Constelatialeu in ConserveMai intai spalam si taiem gogosarul in bucati potrivite.Asezam tuciul pe foc si punem toate ingredientele si lasam sa dea intr-un clocot.Apoi punem gogosar cat sa fie acoperiti si ii lasam sa dea...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi,ceapa si ardei...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam in mai multe ape. Curatam ceapa,o spalam,apoi o taiem fideluta. Spalam ardeiul kapia si il taiem rondele, Punem uleiul la incins...Citeste continuarea
Gogosi pufoase si aromate
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol punem faina cu praful de sare ( de preferat date prin sita, pentru a se aerisi); Separat punem drojdia cu 50 ml lapte caldut si 2 linguri de faina si lasam aprox 10 min sa...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: mihaelar63 in ConserveGogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata . Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala . Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea ,...Citeste continuarea
Gogosari albi marinati
Postat de: margo in MuraturiSe aleg gogosari proaspeti,tari,foarte sanatosi,E absolut necesar ca gogosarii sa nu aiba nici o pata,sa fie tari si frumosi pentru ca se pun intregi.Se spala bine si se taie coditele. Intr-o...Citeste continuarea
Gogosari copti, umpluti cu cascaval...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCoacem gogosarii, pe o tigaie grill (sau pe ce doriti voi), ii punem intr-o cratita, presaram sare, ii acoperim si ii lasam acolo pana se racesc. Nu ii coaceti foarte tare pentru ca riscati sa se...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Mihaela11_jo in DulciuriSe pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga 200 g faina; se face un aluat care se rastoarna pe planseta si se lasa la racit. Se adauga oul si restul de 150 g de faina. Se formeaza un...Citeste continuarea
Gris cu lapte cu prune caramelizate
Postat de: MotanLaOale in DulciuriPrunele caramelizate se prepara ca in reteta "prune caramelizate" postata. Se fierbe apa cu zaharul si restul ingredientelor. Cand se leaga se pun prunele jumatati si se fierb pana...Citeste continuarea
Gem de mere cu gutui
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemSpalam cateva borcane mici cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos, pe un prosop curat. Spalam merele, gutuile, le curatam de coaja apoi le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea
Gogonele in otet
Postat de: MotanLaOale in MuraturiNu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place. Otetul se poate prepara in orice...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: comanligia in DulciuriMai intai se face maiaua,intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar,se tine la cald acoperit pana fermenteaza. intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam drojdia cu praful de sare si 2 lingurite de zahar pana devine lichida. Adaugam laptele caldut, untul topit, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat. Amestecam, apoi incorporam...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu piept de pui...
Postat de: pity19 in Mancaruri de legumeClatim legumele proaspete ; Scobim ardeii si gogosarii de seminte ; Taiem cubulete ; Rosile le taiem cuburi ; Morcovii ii curatam de coaja ; Tocam marunt ;...Citeste continuarea
Gogosi cu glazura de cacao
Postat de: robert_badica in DulciuriGlazura se prepara asa:Zaharul,si apa,se pun la fiert.Dupa ce s-a dizolvat zaharul,si a dat cateva clocote,se adauga cacaoa,si margarina.Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele,se lasa pe foc...Citeste continuarea
Gogosari in sos de rosii
Postat de: andreea91 in ConserveCuratam gogosarii si ii taiem fasii . Intr-o oala care nu se lipeste adaugam toate ingredientele de mai sus si le lasam sa fiarba pt circa 20 min obtinem un sos dulce...Citeste continuarea
Gogosari si conopida in sos
Postat de: AnyCostescu in ConserveGogosarii se spala, se curata de seminte si se taie fasii. Conopida se taiie buchetelee mici , se pune intr-o zita se spala si se lasa sa se stoarca. Punem restul ingredientelor (fara...Citeste continuarea
Gogosi - reteta video
Postat de: Oana in PrajituriLaptele se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa pe foc, amestecand lejer, pana cand zaharul s-a topit si laptele s-a incalzit putin. Il lasam apoi la racit cat sa fie caldut si...Citeste continuarea
Guguluf aromat
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Din albusuri+praful de sare,prin mixare la viteza mare obtinem o spuma ferma. Din galbenusuri+zahar+praf de copt,prin mixare la viteza mare obtinem un...Citeste continuarea
Gulyas din carne de curcan
Postat de: panacris in CurcanCarnea se curăță, se taie bucățele potrivite. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în untura de...Citeste continuarea
Gogonele in otet
Postat de: merisor67 in MuraturiIn prima varianta pregatesc gogonelele ca si castraveciorii bulgaresti. Se aseaza pe fundul borcanelor maciulii de marar, rondele de ceapa si catei de usturoi curatati, apoi incepem sa indesam...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: JulyCris in DulciuriCartofii ii spalam si-i curatam,apoi ii punem la fiert in apa cu un praf de sare si coaja de lamaie. Prunele le spalam,le taiem pe jumatate,scoatem samburii si presaram peste ele zahar si...Citeste continuarea
Gogosi de post
Postat de: miha in DulciuriIntr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor...Citeste continuarea
Gnocchi cu ciuperci
Postat de: ella87 in PasteCuratam ciupercutele,le spalam, taiem jumatate de ceapa pestisori o punem intr-o tigaie si o calim putin, alaturi de ciuperci si un catel de usturoi zdrobit, 2 linguri de bulion si le...Citeste continuarea
Gulas fara carne
Postat de: retetele_tinei in Mancaruri de postArdeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.Apoi se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: cristina1985 in PrajituriPesmetul se amesteca cu 3-4 lg ulei si se rumeneste putin. Apoi se inchide aragazul si se pune zahar (2-3 lg). Cartofii fierti in coaja si apoi curatati, se zdrobesc ( cat sunt fierbinti)...Citeste continuarea
Gogosari la otet cu conopida
Postat de: andreea91 in ConserveAm spalat si curatat gogosarii si am indepartat demintele dupa care le-am lasat la scurs. La fel am prcedat si cu conopida care am spalat-o si am desfacut...Citeste continuarea
Gogosi pufoase si aromate
Postat de: caroline in DulciuriDizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina...Citeste continuarea
Ghiveci cu legume de toamna in...
Postat de: Dedicut in Mancaruri de postPentru ghiveci taiati ceapa si ardeii feliute, cartofii cubulete, morcovii jumatati de rondele, rupeti fasolea in bucati In cuva Multicooker se pune uleiul impreuna cu ceapa...Citeste continuarea
Ghebe murate
Postat de: rocsi_1612 in MuraturiBuretii ii curatam de mizerii, ii spalam, apoi ii punem intr-un bol cu apa rece, presaram putina sare si ii lasam asa jumatate de ora. Ii scurgem de aceasta apa si ii mai trecem pe sub un jet de...Citeste continuarea