Gomboțuri cu prune
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriSe fierb cartofii în coajă și se lasă să se răcească. Se curăță și se zdrobesc ca și pentru piure. Se adaugă făina apoi se frământă aluatul. Într-o oală...Citeste continuarea
Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriSe pun zaharul și laptele intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește Intr-un castron, dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald....Citeste continuarea
Gnocchi de cartofi
Postat de: Adele in PasteCartofii fierti (calzi)se curata de coaja si se sdrobesc cu ajutorul ustensilei pentru pregatit pireu(eu am folosit un schiacciapatate,cu ajutorul caruia am zdrobit cartofii fara sa-i mai curat)...Citeste continuarea
Gris cu lapte si stafide
Postat de: violeta30 in Mancare copiiSe pune laptele la fiert, dar nu se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si adaugam grisul in ploaie, avand grija sa amestecam bine ca sa nu formeze cocoloase. Cand s-a ingrosat adaugam zaharul...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu sos bolognese
Postat de: ctlina in VitaFierbeti cartofii întregi în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim...Citeste continuarea
Gulas cu carne de porc, vin si legume
Postat de: reisnaor_2006 in PorcCarnea se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se prajeste in ulei incins, apoi se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei şi oregano, se stinge cu...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe pune la fiert apa cu uleiul,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina in ploaie. Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit.Intr-un castron se pun prunele decojite...Citeste continuarea
Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si...
Postat de: privatelaura in DulciuriPastram ingredientele la temperatura camerei timp de 2 ore. Intr-un vas curat, punem untul moale, zaharul brut si coaja rasa de la lamaie. Cu ajutorul mixerului incepem sa amestecam, intai la...Citeste continuarea
Guacamole cu Blenderul Oster
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriTaiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte...Citeste continuarea
Gazpacho Andaluz cu Blenderul Oster
Postat de: AlexTeacher in SupeSpalati si curatati castravetii • taiati toate legumele si fructele cuburi si introduceti-le in blenderul Oster Reversible • asezonati dupa gust • introduceti si bucatile...Citeste continuarea
Gogosi cu lapte covasit si unt
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia faramitata, am adaugat sarea, zaharul brun si laptele caldut, omogenizam si lasam sa creasca cca 10...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi cu busuioc si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ii trecem sub jet de apa rece, ii curatam si ii taiem felii. Ardeiul se spala, se taie fasii ori rondele si se pune intr-o tigaie antiaderenta la foc iute,...Citeste continuarea
Ghimbirata
Postat de: Camy_gby in Vegan / Raw veganGhimbirul si 200 ml de apa se blendeaza bine dupa care sucul obtinut se trece prin sita pentru a scapa de partea atoasa a ghimbirului. In sucul obtinut se adauga lamaia si mierea si amestecam...Citeste continuarea
Gratin de cus-cus, cu carne tocata...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPunem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul. Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece. Curatam si tocam marunt, legumele....Citeste continuarea
Gogosi Umplute Cu Ciocolata
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriLa inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Se pun intr un castronel pina cind se umfla. Se bat bine cu mixerul ouale se adauga zaharul, sarea, esenta de...Citeste continuarea
Gnocchi cu gris alla romana
Postat de: geoline in PasteSe pune laptele la fiert cu sare, nucsoara si 50 g unt. Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se fierbe aprox 20 minute pana cand grisul se ingroasa bine. Se ia de pe foc si se...Citeste continuarea
Garnitura de legume
Postat de: dantes in Mancaruri de postConopida si brocolii le spalam bine si le rupem in buchetele mici, morcovii si telina le dam pe razatoarea mare, ardeiul il taiem fideluta. Punem ardeiul la calit in ulei si cand este gata pe...Citeste continuarea
Gogoşi umplute, de post
Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulciuri1. Se cerne făina şi se amestecă cu drojdia uscată; 2. Într-un bol încăpător, se pune făina cu drojdia, se adaugă zahărul, coaja rasă de la o portocală şi o...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata si gem de zmeura
Postat de: madab in DulciuriFaina se pune intr-un bol. In mijloc , se face o gaura in care se pun zaharul , sarea , esenta de vanilie , drojdia si putin lapte. Se amesteca foarte bine si se mai adauga lapte putin...Citeste continuarea
Garlic Bread/Baghete cu usturoi
Postat de: scortisoara in Aperitive / GarnituriFacem o crema din unt , usturoi si patrunjel. Baghetele le taiem in felii incomplete, cutitul sa nu atinga fundul. Umplem fiecare felie cu amestec de unt. Dam la cuptor pentru 10 minute , avand...Citeste continuarea
Gofre subtiri si crocante
Postat de: Diana11 in PrajituriMargarina sau untul il totpim(pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde).Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam margarina si faina.Se amesteca bine pina obtinem o masa omogena.Se...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu branza...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriFierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se taie marunt ceapa și usturoiul și se calesc cu un pic de unt. Se adauga baconul, se coloreaza si...Citeste continuarea
Gulas cu afumatura si cartofi
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim...Citeste continuarea
Garnitura de legume la tigaie
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Taiem prazul rondele, ardeiul rosu il taiem cubulete si ardeiul galben, fasii. Punem 3 linguri de ulei in tigaie, tigaia se asaza la foc potrivit . Adaugam...Citeste continuarea
Gris cu lapte si sirop de zahar ars
Postat de: susu in DulciuriInfierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga...Citeste continuarea
Gnocchi parisiene cu sos bechamel
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPrima data pregatim gnocchi. Punem laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sarea si faina si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca pana compozitia se desprinde...Citeste continuarea
Gratin de cartofi, cu sunca presata
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari. Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea. Amestecam...Citeste continuarea
Gogosi americane - Donuts
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un bol incapator se pune faina amestecata cu zaharul pudra, zaharul vanilat, praful de sare si drojdia uscata. Se amesteca cu o lingura, apoi se adauga ouale batute, coaja rasa de lime,untul...Citeste continuarea
Guguluf cu ciocolata
Postat de: andaoana in DulciuriCiocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale...Citeste continuarea
Gogosi Fantezie
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriIntr-o cratita se pune pe foc laptele,untul,zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste.Lasam sa se...Citeste continuarea
Gogosi marocane
Postat de: ralu_ca in DulciuriIntr-un castron pun drojdia si torn apa calduta, approx 300 ml, amestecand pana se omogenizeaza. Intr-un vas torn faina, zaharul, esenta, in mijloc amestecul de drojie, sare si amestecam...Citeste continuarea
Gratin de piure cu vita, porc si...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneMai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul...Citeste continuarea
Gnocchi cu cartofi si tocanita de pui
Postat de: reisnaor_2006 in PuiIntr-o cratita am pus 2 lg de ulei si am calit pe rand ceapa si ardeiul taiat cubulete. Am adaugat puiul taiat si spalat si 2 cani de apa si am lasat sa fiarba. Cand puiul a fiert am adaugat...Citeste continuarea
Gogosi rapide
Postat de: violeta30 in DulciuriSe bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga iaurtul, lamaia razuita, laptele si faina amestecata cu praful de copt din care va rezulta un aluat gros. Se incinge uleiul in ceaun, sa ia...Citeste continuarea
Griskoch
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca galbenusurile cu zahar si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai inainte, impreuna cu grisul. Se unge o oala...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata si sos de...
Postat de: amalia01 in Dulciuri1. gogosi: Mai intai se face maiaua:intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar;se tine la cald acoperit pana cand se umfla. Intr-un castron mare se pune faina apoi se...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriSe scoate pulpa de la avocado,se pune intr-un bol impreuna cu usturoi,sare,si pentru inceput 1lingurita de zeama de lamaie; se paseaza totul cu blenderul vertical,se potriveste de gust,daca mai...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam,ii curatam si ii taiem cubulete,Ii punem la fiert in apa cu sare. Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin. Intr-o tigaie adaugam uleiul si cand este incins...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi Byron
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriCartofii spalati bine, se pun la fiert in multa apa cu sare si se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute. Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, apoi ii taiem in doua si ii scobim de miez...Citeste continuarea
Gris cu lapte si cacao
Postat de: raisha in Mancare copiiSe pune laptele pe foc sa fiarba. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se dizolva. Cand ajunge in punctul cand fierbe se da focul la mic si se adauga in ploaie grisul,...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi frantuzesti
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert cartofii in coaja si doua ouaspalate bine. Radem 150 g cascaval, peste care punem cele doua oua crude si smantana, adaugam sare si piper si omogenizam. Luam un vas in care am pus...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: mihaelastanescu in SalateIntr-un bol zdrobiti pulpa de la cele 2 avocado (curatate de coaja) cu o furculita, adaugati sucul de lime, apoi celelalte ingrediente. Puteti servi guacamole cu chipsuri, sau cu o paine...Citeste continuarea
Gogosi Americane sau Fitosica
Postat de: marinicayou10 in DulciuriPunem intr-un castron,ouale cu zaharul fi frecam foarte bine. Adaugam iaurtul cu esenta de vanilie,sarea,untul topit cald,coaja de lamaie si omogenizam toate ingredientele. Adaugam...Citeste continuarea
Gomboți cu prune
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul: Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, il lasam la racit, ii curatam si-i maruntim ca pentru pireu. Aceasta compozitie se amesteca cu ou, zahar, sare, arome si faina adaugata...Citeste continuarea
Guguluf aromat
Postat de: katty in PrajituriCerneti faina intr-un castron mai mare, faceti o adancitura la mijloc in care puneti zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, sarea, drojdia inmuiata in laptele caldut, ouale, cafeaua calduta...Citeste continuarea
Galette cu zmeura
Postat de: Xandrinne in PrajituriAm amestecat mai intai faina cu sarea si untul taiat cubulete, pana am obtinut niste firimituri. Am adaugat treptat apa rece si am amestecat pana am obtinut un aluat usor lipicios; l-am infoliat...Citeste continuarea
Gogosari umpluti (de post)
Postat de: DanaModog in Mancaruri de postCeapa se taie solzisori si se caleste in ulei, cand devine aurie se pun ciupercutele taiate cubulete si morcovul si se lasa la prajit dupa care se pune cus-cusu si mirodeniile. Eu am lasat la...Citeste continuarea
Garnitura din mix de orez
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in cratita la incins, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, sotam pana devine ceapa translucida. Adaugam boabele de mustar,sare si...Citeste continuarea
Gogosi glazurate
Postat de: DanaModog in DulciuriDizolvam drojdia in lapte cald. Intr-un castron se pun ingredientele uscate dupa care se adauga restul de ingrediente si framantam pana se desprinde de pe degete si lasam la dospit 45-50 de...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postAvocado se taie în două, se înlătură sâmburele, se taie pulpa în cubulețe. Roșia se taie și ea cubulețe. Ceapa se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se...Citeste continuarea