Garnitura de cartofi

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2015 | 5753 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Timea >:D< ...cu mici modificari :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr pancetta
  • 1\2 ceapa galbena
  • 3 castraveti murati
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi:

Mai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute. 

Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa . 

Separat curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt . 

Castravetii murati, ii spalam daca este necesar, taiem capetele si apoi ii taiem intai in doua pe lungime apoi rondele. 

Intr-o tigaie, punem putin ulei si calim pentru 2-3 minute pancetta taiata bastonase. Apoi punem ceapa si castravetii murati si lasam la foc potrivit pentru alte 5-10 minute.

La final adaugam cartofii si amestecam usor cu o spatula de lemn .

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Punem cartofii din tigaie impreuna cu restul ingredientelor in tava pentru cuptor. Presaram sare,piper dupa gust si putin ulei de masline. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce cartofii s-au rumenit usor la suprafata. 

Se servesc calzi presarati cu patrunjel uscat . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv trei retete de turtite de cartofi