Am vazut un video pe youtube cu o reteta asemanatoare si am zis sa o incerc. Eu zic ca au iesit bune! :D
+4 linguri de zahar+1 linguriță de scorțișoară
Începem prin a încălzi laptele. Într-un bol punem drojdia uscată cu o lingură de zahăr, adăugăm peste jumătate din laptele încălzit şi amestecăm sa se dizolve.
In laptele ramas topim untul si adaugam restul de zahăr. Într-un bol cernem făină amestecată cu jumătatea de lingurita de sare, adăugăm cele doua galbenusuri si drojdia si amestecăm cu o spatula, dupa care adaugăm încet si laptele cu unt si coaja de lămâie si amestecăm pana cand aluatul devine elastic dupa care il transferam pe blatul de lucru tapetat cu făină si il framântăm cam 4/5 minute. Il punem in bolul uns cu putin ulei si ungem si aluatul putin cu ulei astfel incat nu se va forma acea crusta subțire cand il lăsăm la crescut.
Cand aluatul si-a dublat volumul il intindem pana obtinem o foaie de 1,5 cm aproximativ si tăiem in pătrățele pe care le mai lăsăm la crescut 20 de minute aproximativ. Acestea le prăjim in baie de ulei si le dăm prin cele 4 linguri de zahăr amestecate cu scortisoară sau prin zahăr vanilat. Poftă bună! :D