Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau

de cristeena20 in Paste, 26 Iun 2015 | 3133 vizualizari

 

M-am indragostit de acest fel de paste si alaturi de un sos potrivit poate fi o masa excelenta acompaniata de un vin alb racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de gnocchi simpli
  • 3 rosii bine coapte
  • ulei de masline, sare, piper, 1 lingura zahar, 2 linguri pulpa de tomate, 1/2 cutie de rosii din conserva
  • 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi
  • busuioc verde proaspat
  • 1 bucata de cod bacalhau
  • parmezan ras
  • sos picant optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau:

- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi l-am scos si l-am maruntit cu mana. 

- Pentru sos avem nevoie neaparat de rosii coapte si rosii din conserva. In blender am pus rosiile si sucul de la cele din conserva , am pus busuiocul verde si am mixat , devenind un suc gros si aromat.

-In cratita am pus ceapa tocata fin cu ulei de malsine la calit, la foc mediu, sa nu se arda ci sa se inmoaie frumos . Adaugam apoi usturoiul tocat si el. Turnam sosul de tomate si punem inca 2-3 linguri de pastra de rosii. Amestecam bine si punem sare, piper alb . Lasam sa scada putin si sa se imbine gusturile si la final punem putin zahar, sa nu fie acid sosul. La final adaugam codul maruntit . 

- Gnocci proaspete se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si le strecuram si adaugam in sos. Servim cu mult parmezan ras si busuioc verde tocat la final.

Nu uitati si vinul alb sau verde rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu legume mexicane si mezeluri