M-am indragostit de acest fel de paste si alaturi de un sos potrivit poate fi o masa excelenta acompaniata de un vin alb racoritor.
- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi l-am scos si l-am maruntit cu mana.
- Pentru sos avem nevoie neaparat de rosii coapte si rosii din conserva. In blender am pus rosiile si sucul de la cele din conserva , am pus busuiocul verde si am mixat , devenind un suc gros si aromat.
-In cratita am pus ceapa tocata fin cu ulei de malsine la calit, la foc mediu, sa nu se arda ci sa se inmoaie frumos . Adaugam apoi usturoiul tocat si el. Turnam sosul de tomate si punem inca 2-3 linguri de pastra de rosii. Amestecam bine si punem sare, piper alb . Lasam sa scada putin si sa se imbine gusturile si la final punem putin zahar, sa nu fie acid sosul. La final adaugam codul maruntit .
- Gnocci proaspete se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si le strecuram si adaugam in sos. Servim cu mult parmezan ras si busuioc verde tocat la final.
Nu uitati si vinul alb sau verde rece.