Sezonul afinelor! Cum gemul e gata si afine mai sunt, am zis sa incerc un chec. Din pacate am facut doar unul, si cand l-am servit in familie nu a mai ramas nicio afina :))
Va propun sa incercati aceasta reteta chiar si intr-o tava normala, iese la fel de delicios.
Pentru glazura:
Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la lamaie. Punem restul de faina si incorporam bine avand grija sa nu ramana cocoloase.
Ungem tava cu ulei si presaram putina faina ca sa nu se prinda.Turnam 1/2 din compozitie. Acoperim din plin cu afine si turnam restul de compozitie peste ele. Mai presaram pe deasupra cateva afine dupa care dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute sau pana arata gata.
Scoatem tava si lasam putin la racit, apoi mergem cu un cutit pe marginea checului (sa verificam daca s-a lipit). Rasturnam tava pe o alta tava si batem putin in forma (checul ar trebui sa se desprinda).
Pregatim glazura. Batem albusul cu zaharul pudra pana la o consistenta mai solida.La final adaugam sucul de la lamaie si eventual, daca nu e destul de solida, mai adaugam zahar pudra si mai batem.
Turnam glazura frumos pe guguluf si mai presaram cateva afine pe deasupra.
E gata de servit!
Pofta buna!
1
Poza cu guguluful intreg arata mai intunecata pentru ca am facut-o seara.