Gem si sirop de capsuni

de Criss in Dulceata / Gem, 20 Iun 2015 | 3855 vizualizari

 

In ultimii ani am facut dulceata de capsuni doar cu gelfix, pentru ca fierbea repede si dintr-o cantitate mica de capsuni imi ieseau multe borcane de dulceata. Dar nu mi-a placut ca desi la inceput dulceata avea o culoare frumoasa, in timp devenea maronie. Astfel ca de aceasta data am preferat varianta clasica cu fructe, zahar, zeama de lamaie. E drept ca am facut de aceasta data gem si nu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -5 kg capsuni spalate si curatate -2 kg zahar -zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem si sirop de capsuni:


Fructele se spala, se curata de frunzulite si se taie in sferturi. Se adauga zaharul. Eu am pus 2 kg de zahar si mi s-a parut suficient, dar daca va place mai dulce, respectati proportia de o jumatate kg zahar la un kg fruct.
Capsunile se amesteca cu zaharul pana cand zaharul se topeste si capsunile vor lasa destul de mult sirop. Se adauga zeama de la o lamaie si se pune la fiert la foc mic si dupa 10 minute de fierbere se ia siropul si se toarna in sticle sterilizate. Eu am luat 4 sticle de 330 ml sirop, restul l-am lasat sa fiarba pana cand gemul a avut o consistenta potrivita apoi l-am pus in borcane sterilizate si am invelit borcanele in paturi unde au stat pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem si sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!