Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si putina faina pana se face o maia care se lasa 15 minute la crescut.
Ouale cu praful de sare se bat bine cu telul, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat in continuare pana se dizolva zaharul.
Se rade coaja de la o lamaie si se adauga in laptele caldut.
Laptele se adauga peste ouale batute, se adauga jumatate din faina, apoi maiaua si untul topit(nu fierbinte) si se amesteca.
Se adauga apoi restul de faina si se framanta bine.
La final se incorporeaza uleiul putin cate putin si se framanta bine pana se desprinde de vas si rezulta un aluat elastic.
Se lasa la crecut aproximativ 60-75 minute.
Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina intr-o foaie de aproximativ 1.5 cm grosime si se taie cu un pahar sau cana de marime potrivita.
Am facut cateva impletite si cateva ineluse.
Am intins o foaie de hartie de copt, am presarat-o cu faina si am lasat gogosele la crecut timp de 30 de minute.
Se pune uleiul la incins intr-un ceaun( sa ne se supraincalzeasca) si se pun gogosile, dupa ce s-au umflat putin se intorc imediat pe partea cealalta, se lasa sa se rumeneasca si se intorc iarasi pana se rumenesc uniform pe ambele parti.
Se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de ulei.
Le-am servit simple, cu zahar pudra si cu gem de caise.
POFTA BUNA!