Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat

de susu in Conserve, 6 Sep 2015 | 5900 vizualizari

 

O minunatie

 

INGREDIENTE

  • 1 kg 350 g prune bine coapte, cantarite cu tot cu samburi
  • 2 lingurite praf de mirodenii: cuisoare, anason, scortisoara, ghimbir etc
  • 4 maini nuca prajita tocata mai mare100 gr zahar
  • 2 linguri esenta de rom
  • 1 mana stafide brune
  • 2-3 linguri coniac
  • optional zeama de la 1/2 lamaie mica

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat:

Punem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Se fierbe pana se leaga si ajunge la consistenta dorita, eu am tinut-o cam o ora. Coniacul se adauga dupa ce am stins focul, se evapora si ramane doar aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Gicuta 1

07.09.2015, 06:54

Gherca Daniela 1

07.09.2015, 12:26

miki_a 1

08.09.2015, 15:24

O reteta interesanta! Trebuie probata! Imi place cum arata si dar si cum suna combinatia de mirodenii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune