Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

de simona72 in Paste, 30 Iun 2015 | 7151 vizualizari

 

Atat de simplu, rapid si delicios...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga gnocchi
  • 1 zucchini
  • 6-7 ciuperci champinion marisoare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • sare si piper proaspat macinat
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • zeama de la jumatate limeta(puteti sa puneti si coaja rasa de limeta)
  • pentru servit: branza Camembert taiata cubulete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci:

Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in jumatati, apoi in felii subtiri. 

Intr-un wok punem la incins 3-4 linguri ulei de masline. Adaugam usturoiul taiat marunt si-l calim pentru cateva secunde. Adaugam cubuletele de zucchini, ciupercile taiate si prajim totul la foc iute pentru 5-7 minute, pana sau rumenit usor ingredientele. In tot acest timp agitam putin tigaia in loc sa amestecam cu lingura. Adaugam smantana pentru gatit, cateva linguri din apa in care au fiert gnocchi(4-5 linguri), zeama de limeta si coaja razaluita daca va place, sare si piper dupa gust si lasam totul sa fiarba 3-4 minute. Cand sosul este gata adaugam busuioc proaspat taiat marunt, galustele de gnocchi, amestecam si lasam sa dea un clocot. Servim mancarea imediat si adaugam cubulete de branza camembert. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

cu o zi inainte am facut un pui la cuptor. Pentru ca mi-a ramas jumatate de piept de pui, l-am folosit la aceasta mancare...am taiat pieptul in cubulete, am pus 2-3 linguri de apa in care au fiert gnocchi in vasul in care am facut puiul, am lasat sa dea in clocot si am pus totul in sosul alb cu zucchini si ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne Viena