Am programat pentru prânz o friptura,dar n-aveam garnitură. Am scos tot ce aveam prin frigider și m-am apucat de treabă. A iesit un ghiveci foarte bun!
Cureți ceapa,o speli și o tai mărunt.
Intr-o cratiță pune uleiul și lasăla încins.
Pune ceapa în uleiul încis și lasă la călit până devine sticloasă.
Cureți morcovul, îl speli și-l tai rondele subțiri.
Adaugi morcovul peste ceapă.
După ce ai adăugat morcovul adaugi o ceașcă de apă si lași la fiert până se fierbe morcovul (circa 10 minute).
Ardeiul curățat,spălat îl tai julien și îl adaugi peste morcov.
Crăță dovlecelul de coajă, spală-l și toacă-l în cuburi mici.
După ce ai adăugat dovlecelul, adaugă ciupercile tăiate grosier.
Fierbe la foc potrivit timp de 15 minute.
Adaugă mazărea, porumbul și rosiile tocate marunt și lasă la fiert încă 10-15 minute.
Cănd toate legumele sunt fierte săreaza și condmentează după gust.
Stinge focul și adaugă pătrunjelul spălat si tocat mărunt.
Servește ca atare sau ca garnitură la o friptură.
1
Se pot adăuga și alte legume,după preferinșa fiecăruia