Este sezonul prunelor si de ce sa nu fac aceasta reteta minunata, GALUSTE CU PRUNE!
Cantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste.
Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un praf de sare.
Cartofii se fierb in coaja, reci se decojesc(eu ii curat fierbinti,pentru ca nu am rabdare sa se raceasca ;)) si se dau pe razatoarea mica.
Pe o planseta se toarna faina,se face o gropita in mijloc si se adauga cartofii razuiti,uleiul si sarea.
Se face un aluat, sul (lipicios) si se formeaza bilute cu o pruna in mijloc.
Se pun in apa clocotita si cand ies la suprafata sunt fierte.
Se pune grisul intr-o tava sau tigaie pe foc pana se rumeneste si galustele se trec prin gris. Se adauga zaharul in ploaie peste sau se poate amesteca direct cu grisul rumenit.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!!
1
se foloseste exact cantitatea de ulei precizata pentru a nu iesi galustele prea moi.
2
in apa clocotita se adauga cate 15 -20 galuste,depinde de cat de mare e oala in care ati pus apa la fiert pentru a nu se lipi unele de altele.