A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ficăței de pui la tigaie fără ulei

Postat de: elucubratiiculinare in Ficat

Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs. Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte. Se dau la rece pentru...Citeste continuarea

Foietaj cu branza dulce si stafide

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pornim cuptorul.  Intr-un catronel batem un ou, adaugam zaharul si vanilie si apoi branza de vaci si stafidele. Amestecam bine si dam deoparte. Desfacem aluatul de foitaj, il intindem...Citeste continuarea

Friptura de porc cu legume

Postat de: AlexandraOrdean in Porc

Se curata bine carnea. Se spala si se curata bine legumele, dupa care se taie dupa preferinta. Intr-o tava de yena se pune putin ulei. Se aseaza jumatate din cantitatea de legume. Se...Citeste continuarea

File de cod cu sos de merisoare

Postat de: adnia in Peste

 Mod de preparare: Fileurile de peste se decongeleaza (daca au fost congelate, ca ale mele), se scurg bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Separat, se pregateste marinata simpla: o cana...Citeste continuarea

Foietaj cu pere si stafide

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam...Citeste continuarea

Fursecuri cu rahat din aluat foitaj

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Lasam aluatul sa  se dezghete si apoi ne jucam cu formele din dotare si formam fursecuri.Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul preincalzit,cca 20 min....Citeste continuarea

Fructe murate in otet (reteta Motan)

Postat de: MotanLaOale in Muraturi

Borcanele se spala si se sterilizeaza. (eu am folosit borcane de 800 ml) Se folosesc fructe in functie de cate borcane vreti sa faceti. Fructele se spala si se sterg de apa. Prunele se...Citeste continuarea

Ficatei cu sos

Postat de: ianculubita in Ficat

Ficateii curatati, spalati, bine scursi, ii punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca inabusit. Dupa ce a scazut apa din ei adaugam usturoiul pisat, dupa cateva minute vinul, dupa ce s-a...Citeste continuarea

Friptura la ceaun cu piure de dovlecei

Postat de: kukibella in Oaie

Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie; Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga...Citeste continuarea

Friptura de vita iute si crema de...

Postat de: CookieMonster in Vita

1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita. 2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri. 3. Curatati, spalati si...Citeste continuarea

Fasole pastai cu usturoi si unt

Postat de: simona72 in Mancaruri de post

Se rup capetele pastailor, se clateste prin mai multe ape. Se pune o cratita cu apa si sare pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca se adauga fasolea pastai. Se lasa sa fiarba 10-15 minute....Citeste continuarea

Friganele

Postat de: Irina in Mancare copii

Azi i-am facut si eu Ioanei friganele, pe care le-a mancat cu un pahar cu lapte. Am pregatit 4 felii de paine. Oul l-am batut intr-un castron, am adaugat laptele si putin zahar si am...Citeste continuarea

Foietaj pentru tarta

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o foaie si se...Citeste continuarea

Fasole verde scazuta

Postat de: Valclaudia in Porc

Spalam franjurii si ii taiem bucati. Condimentam  carnea cu sare si piper si o punem la prajit intr-o cratita in 3 linguri de ulei (timp de 3 minute) Ardeiul si prazul se spala si se...Citeste continuarea

Ficatei de pui in sos de ceapa

Postat de: Valclaudia in Ficat

Spalam ficatul si il curatam de pielitele nedorite. Legumele se curata, se spala si se trec prin robot (ceapa, ardeiul, usturoiul si rosiile). Calim legumele maruntite in 3 linguri de ulei...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de post

Lasam fasolea sa se inmoaie in apa rece, peste noapte. Dupa ce s-a umflat, o spalam in cateva ape apoi o punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, schimbam apa si o lasam iar sa dea intr-un...Citeste continuarea

Fusilli cu crema de branza si costita

Postat de: nadea68 in Fusilli

Se pune apa la fiert.Cand da in clocot punem pastele la fiert.Nu am pus sare la apa deoarece celelalte ingrediente sunt sarate. Intr-o tigaie punem costita taiata cubulete la prajit.Dupa cateva...Citeste continuarea

Fursecuri marocane cu migdale

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn. Cu mainile...Citeste continuarea

Fagure cu miere

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Aluatul foietaj trebuie sa fie la temperatura camerei. Il desfacem din ambalaj si decupam cu rola formele de faguri. Amestecam mierea cu putina apa sa o fluidizam, ungem aluatul asezat in...Citeste continuarea

Friptura de pui cu sos de ceapa...

Postat de: merisor67 in Pui

Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare. L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat...Citeste continuarea

Foietaj cu salam uscat

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Foietajul il scoatem de la frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Il intindem si il impartim in doua parti egale. Pe una din parti asezam feliile de salam lasand putin spatiu...Citeste continuarea

Frigarui de creveti

Postat de: RuxyRux in Fructe de mare

Se pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar,  ulei de masline si se...Citeste continuarea

Foietaj cu carne

Postat de: Constelatialeu in Porc

Carnea tocata, impreuna cu ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete, le amestecam, potrivim de sare si piper si le calim intr-o tigaie cu ulei incins, pana se inoaie ceapa si ardeiul. Apoi le...Citeste continuarea

Ficatei cu sos iute

Postat de: Dya in Ficat

Ficateii curatati, ii rumenim in cateva linguri de ulei, adaugam ardeii si usturoiul feliati, ii lasam cam 10 minute impreuna, sa isi imprumute aromele, adaugam si pasta de rosii si condimentele...Citeste continuarea

Fasole batuta cu ceapa calita si boia

Postat de: Corina33 in Mancaruri de post

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu...Citeste continuarea

Fettuccine cu legume

Postat de: Dea_Dea in Paste

Pastele se pun la fiert cu apa si sare. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ardeiul, morcovul, ceapa,telina se taie fideluta. Varza se toaca. Se pun in wok cu ulei si se...Citeste continuarea

Flori cu dulceata si "Ceva fin"

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

- aluatul de placinta il lasi la dezghetat - il intinzi pe masa de lucru si il ungi cu crema de branza,apoi il portionezi in patrate de 3*3 cm - adaugi cate o lingurita de dulceata - il...Citeste continuarea

Fursecuri americane cu ciocolata...

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Puneti untul moale intr-un bol, adaugati cele doua feluri de zahar, esenta de vanilie si mixati pana ce compozitita are textura unei creme. Adaugati apoi cele doua oua si mixati pana ce se...Citeste continuarea

Forneti cu Ceva Fin si branza de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Dezghetam aluatul foietaj. Il intindem pe masa de lucru. Il portionam dupa preferinta. Ungem fiecare bucata de foietaj pana la jumatate cu crema Ceva Fin, cealalta jumatate o crestam, vezi...Citeste continuarea

Fursecuri sanatoase

Postat de: bianca92 in Prajituri

Macinati o cana fulgi de ovaz. Intr-un bol adaugati fulgii de ovaz macinati impreuna cu 1/2 cana fulgi de ovaz intregi, oul batut, laptele, banana taiata bucati, stafidele, semintele de in,...Citeste continuarea

Fasole iahnie

Postat de: portiadelumina in Mancaruri de post

Procedura este arhicunoscută tuturor celor ce-şi mai petrec timpul prin bucătărie, la gătit, fireşte. Am pus fasolea la "umflat" într-un vas acoperindu-o cu apă caldă...Citeste continuarea

Friganele cu rosii si branzeturi

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Oul se amesteca cu un praf de sare si 1-2 linguri de lapte. Se bate cu o furculita pana ce oul se desface bine. Se pune o tigaie pe foc cu 1 lingura ulei de masline. Feliile de paine se trec prin...Citeste continuarea

French toast - Friganele

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se incalzaste tigaia in care vom pune ueiul si untul pentru prajit. Se amesteca bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat,praful de sare, laptele, coaja de lamaie si scortisoara. Se inmoaie...Citeste continuarea

Fundite cu ciuperci si sos de smantana

Postat de: gurita_ta2005 in Farfalle

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare.Se lasa sa fiarba cat scrie pe cutie. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline.Cand se inmoaie se adauga kaizerul taiat...Citeste continuarea

File de pangasius cu vinete la gril

Postat de: simona72 in Pangasius

Vanata spalata si stearsa de apa, se taie in felii si se prajeste in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline. Pestele se spala, se usuca cu prosop curat de bucatarie sau servetele, se...Citeste continuarea

File de pangasius in crusta crocanta

Postat de: Elena_Daria in Pangasius

Lasam pestele la dezghetat, apoi il tamponam cu un servetel pentru a elimina excesul de apa. Intr-un bol punem pemetul, faina de malai, 1 praf de piper, 1 varf lingurita sare si amestecam bine....Citeste continuarea

Farfurie cu legume

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Vanata se spala, se taie rondele si se prajeste pe tigaia tip grill. Telina se curata, se spala si se taie cubulete. Se prajeste in 2 linguri de ulei pana se inmoaie si isi schimba culoarea,...Citeste continuarea

Fast Food :)

Postat de: papabundetot in Pui

Am taiat pieptul de pui in fasii cam de 2,5 cm latime si le-am pus putin la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,crema de otet balsamic si scortisoara.Le-am lasat asa cam 30 min,apoi am...Citeste continuarea

Felie de lapte(Milch Schnitte)

Postat de: Creatsa in Prajituri

Foile de pandispan: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana devin cremoase. Adauga treptat uleiul ,laptele si mierea. Amesteca faina cu...Citeste continuarea

Fasole facaluita

Postat de: caroline in Mancaruri de post

Fasolea se pune la fiert.Dupa ce da in primul clocot schimbam apa.Punem din nou fasolea la fiert in apa cu sare .Cand s-a fiert o scurgem de apa si o dam prin masina de tocat sau o punem in robot....Citeste continuarea

Fursecuri cu bezea

Postat de: LUK in Prajituri

 Aluatul pentru fursec se pregateste astfel: Se amesteca untul cu zaharul si coaja de lamaie apoi se incorporeaza faina.Aluatul trebuie sa fie elastic dar nelipicios.Acesta se pune in...Citeste continuarea

Focaccia cu masline

Postat de: caroline in Pizza

Se pune faina intr-un bol. Drojdia o dizolvam in apa calduta si o amestecam la faina. Adaugam uleiul,putin zahar si sare.Amestecam totul pana devine un aluat moale dar care poate fi modelat....Citeste continuarea

Frittata (Omleta) cu sunca si cascaval

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se pun ouale,laptele piperul si sare.Se bat un pic .Se adauga sunca si cascavalul taiate cubulete. Punem o tigaie pe foc cu nu pic de ulei.Cand uleiul este incins varsam...Citeste continuarea

Frigarui din legume si carne de porc

Postat de: FlaviaD in Cook and smile

Pentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1...Citeste continuarea

Frigarui de pui

Postat de: karla in Pui

Am taiat piepturile de pui in cubulete ,apoi am condimentat carnea bine si am lasat-o aprox 30 de minute . Am taiat ardeiul gras si ceapa. Si sa-i dam drumul la aranjat . Dupa o munca...Citeste continuarea

Frigarui cu pui si vitel

Postat de: Lia1 in Pui

Daca le frigem la gratarul din curte, punem betele la inmuiat, in apa rece, pentru 30 de minute.  Le protejam astfel de caldura puternica emanata de carbuni sau lemne.  In cazul in care...Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie si stafide

Postat de: FlaviaD in Prajituri

Am facut aceste fursecuri cu faina neagra si faina de ovaz, pregatind un aluat ca cel pentru cozonac. Mai intai am stors zeama de la doua lamai si am amestecat-o cu mixul de faina neagra si faina...Citeste continuarea

Focaccia

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

Amestecam drojdia cu putina faina, putina apa calduta, un praf de zahar si un praf de sare si se lasa sa creasca 15 minute. Apoi amestecam restul de faina cu uleiul de masline si maiaua. Turnam...Citeste continuarea

Fursecuri cu gem

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-o craticioara topim untul amestecand in continuu. Intr-un bol batem oul si adaugam faina,zaharul si untul topit.Amestecam bine. Pe un plan de lucru presaram faina si din compozitie...Citeste continuarea

Foietaj cu carne - Melci cu carne

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Calim in tigaie cu ulei usturoiul si ceapa tocata foarte marunt,adaugam carnea amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase; dupa ce si-a schimbat culoarea si a scazut sucul ce l-a...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]