Ficăței de pui la tigaie fără ulei
Postat de: elucubratiiculinare in FicatFicățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs. Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte. Se dau la rece pentru...Citeste continuarea
Foietaj cu branza dulce si stafide
Postat de: privatelaura in DulciuriPornim cuptorul. Intr-un catronel batem un ou, adaugam zaharul si vanilie si apoi branza de vaci si stafidele. Amestecam bine si dam deoparte. Desfacem aluatul de foitaj, il intindem...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume
Postat de: AlexandraOrdean in PorcSe curata bine carnea. Se spala si se curata bine legumele, dupa care se taie dupa preferinta. Intr-o tava de yena se pune putin ulei. Se aseaza jumatate din cantitatea de legume. Se...Citeste continuarea
File de cod cu sos de merisoare
Postat de: adnia in PesteMod de preparare: Fileurile de peste se decongeleaza (daca au fost congelate, ca ale mele), se scurg bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Separat, se pregateste marinata simpla: o cana...Citeste continuarea
Foietaj cu pere si stafide
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriScoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim. Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete. Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam...Citeste continuarea
Fursecuri cu rahat din aluat foitaj
Postat de: Constelatialeu in DulciuriLasam aluatul sa se dezghete si apoi ne jucam cu formele din dotare si formam fursecuri.Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul preincalzit,cca 20 min....Citeste continuarea
Fructe murate in otet (reteta Motan)
Postat de: MotanLaOale in MuraturiBorcanele se spala si se sterilizeaza. (eu am folosit borcane de 800 ml) Se folosesc fructe in functie de cate borcane vreti sa faceti. Fructele se spala si se sterg de apa. Prunele se...Citeste continuarea
Ficatei cu sos
Postat de: ianculubita in FicatFicateii curatati, spalati, bine scursi, ii punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca inabusit. Dupa ce a scazut apa din ei adaugam usturoiul pisat, dupa cateva minute vinul, dupa ce s-a...Citeste continuarea
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei
Postat de: kukibella in OaieDovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie; Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga...Citeste continuarea
Friptura de vita iute si crema de...
Postat de: CookieMonster in Vita1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita. 2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri. 3. Curatati, spalati si...Citeste continuarea
Fasole pastai cu usturoi si unt
Postat de: simona72 in Mancaruri de postSe rup capetele pastailor, se clateste prin mai multe ape. Se pune o cratita cu apa si sare pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca se adauga fasolea pastai. Se lasa sa fiarba 10-15 minute....Citeste continuarea
Friganele
Postat de: Irina in Mancare copiiAzi i-am facut si eu Ioanei friganele, pe care le-a mancat cu un pahar cu lapte. Am pregatit 4 felii de paine. Oul l-am batut intr-un castron, am adaugat laptele si putin zahar si am...Citeste continuarea
Foietaj pentru tarta
Postat de: comanligia in DulciuriSe face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o foaie si se...Citeste continuarea
Fasole verde scazuta
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam franjurii si ii taiem bucati. Condimentam carnea cu sare si piper si o punem la prajit intr-o cratita in 3 linguri de ulei (timp de 3 minute) Ardeiul si prazul se spala si se...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de ceapa
Postat de: Valclaudia in FicatSpalam ficatul si il curatam de pielitele nedorite. Legumele se curata, se spala si se trec prin robot (ceapa, ardeiul, usturoiul si rosiile). Calim legumele maruntite in 3 linguri de ulei...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de postLasam fasolea sa se inmoaie in apa rece, peste noapte. Dupa ce s-a umflat, o spalam in cateva ape apoi o punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, schimbam apa si o lasam iar sa dea intr-un...Citeste continuarea
Fusilli cu crema de branza si costita
Postat de: nadea68 in FusilliSe pune apa la fiert.Cand da in clocot punem pastele la fiert.Nu am pus sare la apa deoarece celelalte ingrediente sunt sarate. Intr-o tigaie punem costita taiata cubulete la prajit.Dupa cateva...Citeste continuarea
Fursecuri marocane cu migdale
Postat de: Corina33 in DulciuriSe mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn. Cu mainile...Citeste continuarea
Fagure cu miere
Postat de: Valclaudia in DulciuriAluatul foietaj trebuie sa fie la temperatura camerei. Il desfacem din ambalaj si decupam cu rola formele de faguri. Amestecam mierea cu putina apa sa o fluidizam, ungem aluatul asezat in...Citeste continuarea
Friptura de pui cu sos de ceapa...
Postat de: merisor67 in PuiPuiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare. L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat...Citeste continuarea
Foietaj cu salam uscat
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriFoietajul il scoatem de la frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Il intindem si il impartim in doua parti egale. Pe una din parti asezam feliile de salam lasand putin spatiu...Citeste continuarea
Frigarui de creveti
Postat de: RuxyRux in Fructe de mareSe pregateste un sos din zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala, busuiocul proaspat si busuiocul pudra, sare, turmeric, coaja de lamaie, o lingurita de zahar, ulei de masline si se...Citeste continuarea
Foietaj cu carne
Postat de: Constelatialeu in PorcCarnea tocata, impreuna cu ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete, le amestecam, potrivim de sare si piper si le calim intr-o tigaie cu ulei incins, pana se inoaie ceapa si ardeiul. Apoi le...Citeste continuarea
Ficatei cu sos iute
Postat de: Dya in FicatFicateii curatati, ii rumenim in cateva linguri de ulei, adaugam ardeii si usturoiul feliati, ii lasam cam 10 minute impreuna, sa isi imprumute aromele, adaugam si pasta de rosii si condimentele...Citeste continuarea
Fasole batuta cu ceapa calita si boia
Postat de: Corina33 in Mancaruri de postSe pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu...Citeste continuarea
Fettuccine cu legume
Postat de: Dea_Dea in PastePastele se pun la fiert cu apa si sare. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ardeiul, morcovul, ceapa,telina se taie fideluta. Varza se toaca. Se pun in wok cu ulei si se...Citeste continuarea
Flori cu dulceata si "Ceva fin"
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- aluatul de placinta il lasi la dezghetat - il intinzi pe masa de lucru si il ungi cu crema de branza,apoi il portionezi in patrate de 3*3 cm - adaugi cate o lingurita de dulceata - il...Citeste continuarea
Fursecuri americane cu ciocolata...
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriPuneti untul moale intr-un bol, adaugati cele doua feluri de zahar, esenta de vanilie si mixati pana ce compozitita are textura unei creme. Adaugati apoi cele doua oua si mixati pana ce se...Citeste continuarea
Forneti cu Ceva Fin si branza de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDezghetam aluatul foietaj. Il intindem pe masa de lucru. Il portionam dupa preferinta. Ungem fiecare bucata de foietaj pana la jumatate cu crema Ceva Fin, cealalta jumatate o crestam, vezi...Citeste continuarea
Fursecuri sanatoase
Postat de: bianca92 in PrajituriMacinati o cana fulgi de ovaz. Intr-un bol adaugati fulgii de ovaz macinati impreuna cu 1/2 cana fulgi de ovaz intregi, oul batut, laptele, banana taiata bucati, stafidele, semintele de in,...Citeste continuarea
Fasole iahnie
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postProcedura este arhicunoscută tuturor celor ce-şi mai petrec timpul prin bucătărie, la gătit, fireşte. Am pus fasolea la "umflat" într-un vas acoperindu-o cu apă caldă...Citeste continuarea
Friganele cu rosii si branzeturi
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriOul se amesteca cu un praf de sare si 1-2 linguri de lapte. Se bate cu o furculita pana ce oul se desface bine. Se pune o tigaie pe foc cu 1 lingura ulei de masline. Feliile de paine se trec prin...Citeste continuarea
French toast - Friganele
Postat de: Corina33 in DulciuriSe incalzaste tigaia in care vom pune ueiul si untul pentru prajit. Se amesteca bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat,praful de sare, laptele, coaja de lamaie si scortisoara. Se inmoaie...Citeste continuarea
Fundite cu ciuperci si sos de smantana
Postat de: gurita_ta2005 in FarfallePastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare.Se lasa sa fiarba cat scrie pe cutie. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline.Cand se inmoaie se adauga kaizerul taiat...Citeste continuarea
File de pangasius cu vinete la gril
Postat de: simona72 in PangasiusVanata spalata si stearsa de apa, se taie in felii si se prajeste in tigaia gril unsa cu putin ulei de masline. Pestele se spala, se usuca cu prosop curat de bucatarie sau servetele, se...Citeste continuarea
File de pangasius in crusta crocanta
Postat de: Elena_Daria in PangasiusLasam pestele la dezghetat, apoi il tamponam cu un servetel pentru a elimina excesul de apa. Intr-un bol punem pemetul, faina de malai, 1 praf de piper, 1 varf lingurita sare si amestecam bine....Citeste continuarea
Farfurie cu legume
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postVanata se spala, se taie rondele si se prajeste pe tigaia tip grill. Telina se curata, se spala si se taie cubulete. Se prajeste in 2 linguri de ulei pana se inmoaie si isi schimba culoarea,...Citeste continuarea
Fast Food :)
Postat de: papabundetot in PuiAm taiat pieptul de pui in fasii cam de 2,5 cm latime si le-am pus putin la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,crema de otet balsamic si scortisoara.Le-am lasat asa cam 30 min,apoi am...Citeste continuarea
Felie de lapte(Milch Schnitte)
Postat de: Creatsa in PrajituriFoile de pandispan: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana devin cremoase. Adauga treptat uleiul ,laptele si mierea. Amesteca faina cu...Citeste continuarea
Fasole facaluita
Postat de: caroline in Mancaruri de postFasolea se pune la fiert.Dupa ce da in primul clocot schimbam apa.Punem din nou fasolea la fiert in apa cu sare .Cand s-a fiert o scurgem de apa si o dam prin masina de tocat sau o punem in robot....Citeste continuarea
Fursecuri cu bezea
Postat de: LUK in PrajituriAluatul pentru fursec se pregateste astfel: Se amesteca untul cu zaharul si coaja de lamaie apoi se incorporeaza faina.Aluatul trebuie sa fie elastic dar nelipicios.Acesta se pune in...Citeste continuarea
Focaccia cu masline
Postat de: caroline in PizzaSe pune faina intr-un bol. Drojdia o dizolvam in apa calduta si o amestecam la faina. Adaugam uleiul,putin zahar si sare.Amestecam totul pana devine un aluat moale dar care poate fi modelat....Citeste continuarea
Frittata (Omleta) cu sunca si cascaval
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se pun ouale,laptele piperul si sare.Se bat un pic .Se adauga sunca si cascavalul taiate cubulete. Punem o tigaie pe foc cu nu pic de ulei.Cand uleiul este incins varsam...Citeste continuarea
Frigarui din legume si carne de porc
Postat de: FlaviaD in Cook and smilePentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: karla in PuiAm taiat piepturile de pui in cubulete ,apoi am condimentat carnea bine si am lasat-o aprox 30 de minute . Am taiat ardeiul gras si ceapa. Si sa-i dam drumul la aranjat . Dupa o munca...Citeste continuarea
Frigarui cu pui si vitel
Postat de: Lia1 in PuiDaca le frigem la gratarul din curte, punem betele la inmuiat, in apa rece, pentru 30 de minute. Le protejam astfel de caldura puternica emanata de carbuni sau lemne. In cazul in care...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie si stafide
Postat de: FlaviaD in PrajituriAm facut aceste fursecuri cu faina neagra si faina de ovaz, pregatind un aluat ca cel pentru cozonac. Mai intai am stors zeama de la doua lamai si am amestecat-o cu mixul de faina neagra si faina...Citeste continuarea
Focaccia
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia cu putina faina, putina apa calduta, un praf de zahar si un praf de sare si se lasa sa creasca 15 minute. Apoi amestecam restul de faina cu uleiul de masline si maiaua. Turnam...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem
Postat de: caroline in DulciuriIntr-o craticioara topim untul amestecand in continuu. Intr-un bol batem oul si adaugam faina,zaharul si untul topit.Amestecam bine. Pe un plan de lucru presaram faina si din compozitie...Citeste continuarea
Foietaj cu carne - Melci cu carne
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriCalim in tigaie cu ulei usturoiul si ceapa tocata foarte marunt,adaugam carnea amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase; dupa ce si-a schimbat culoarea si a scazut sucul ce l-a...Citeste continuarea