Friptura de caprioara la cuptor

de RoXx in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2013 | 22587 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru marinarea carnii :

  • o ceapa
  • 2 lingurite ienibahar
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin rosu
  • apa
  • 2 kg carne de caprioara (eu am avut din pulpa)

Pentru friptura :

  • o bucatica slanina afumata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin
  • 4-5 linguri de ulei
  • cimbru(dupa gust)
  • sare
  • piper
  • apa cam 200 ml

Pentru sos :

  • 3 linguri sos de soia
  • 50 ml vin rosu
  • 4 linguri sirop de visine
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de caprioara la cuptor:

Marinarea carnii : Carnea de caprioara curatata in prealabil de pielite si spalata bine,se pune intr-un caston.Ceapa se taie julienne si se adauga peste carne.Peste, se pune ienibaharul si vinul.Se asezoneaza si apoi se pune apa pana ce acopera carnea.Castronul se acopera bine cu folie de plastic si se lasa peste noapte (cel putin 12 ore ) la marinat. 

Prepararea fripturii : Cateii de usturoi se taie in bucatele de 1 cm grosime,slanina afumata la fel. Carnea marinata se scoate din castron,se cresteaza cu un cutit din loc in loc unde se introduc bucatele de usturoi si slanina.Ceapa se taie in bucati de marime potrivita si morcovul rondele.Se aseaza ceapa si morcovul deja taiate intr-o tava yena adanca.Peste,se adauga carnea de caprioara.Se pune apa calduta,cimbrul (cantitate dupa gust,eu am pus 2 lingurite) si foile de dafin.Se acopera tava bine cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 2 ore (depinde si de cuptor) .Dupa ce a trecut cam jumatate din timp,se intoarce carnea pe cealalta parte,se acopera la loc cu folia de aluminiu si se da la cuptor pentru inca 1 ora.

Prepararea sosului : Cand este gata,se scoate carnea de caprioara din tava si foile de dafin, iar cu un blender se mixeaza legumele pana se formeaza un piure.Se adauga vinul rosu,sosul de soia,siropul de visine si cateii de usturoi tocati marunt.Se asezoneaza si se amesteca pana se omogenizeaza si s-au incorporat toate aromele.Sosul se poate lasa asa sau se poate strecura . 

Carnea se taie felii si se serveste alaturi de sos si garnitura de cartofi ,orez etc. in functie de preferinte.

   Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de caprioara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Merisor 1

17.10.2013, 20:04

Ce buna trebuie sa fie! Nu cred ca am mancat pana acum

RoXx 1

17.10.2013, 20:10

Meri daca ai ocazia vreodata sa incerci

babi5 1

15.12.2014, 19:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si vinete cu carne