Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter

de Zamfira in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 10395 vizualizari

 

Un desert sau mic dejun deosebit. In copilarie le stiam de bundas kenyer (pita cu bunda), dar in functie de regiune le mai spune si friganele sau French toast. Indiferent de nume, reteta este aceeasi iar gustul o minunatie. Am descoperit si o noua varianta, cea cu usturoi, asadar in aceasta reteta va prezint ambele variante: dulce si sarat. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 felii de franzela
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • ulei pentru prajit
  • pentru varianta dulce: zahar tos, zahar pudra vanilata, miere, scortiosoara (dupa gust)
  • pentru varianta sarata: 5-6 catei de usturoi pisat, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter:

Alegem o franzele alba cu felii mai grosute, veche de o zi, doua.

Pentru varianta dulce: se pun feliile de franzela pe rand in lapte, apoi in ouale batute. Nu trebuie sa tinem prea mult feliile in lapte sau oua, doar cat sa se prinda amestecul de ele. Se prajesc in ulei, 3-4 minute pe fiecare parte. Punem feliile pe servetel pentru a se scurge de ulei. Presaram deasupra: zahar tos (miere, scortisoare, zahar pudra vanilata). Eu, prefer varianta simpla: doar zahar tos.

Pentru varianta sarata: amestecam ouale cu usturoiul pisat, in rest procedura este identica cu cea de la ,,dulce". In final saram feliile cu putina sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Zambareti"