felul principal din pranzul de azi.... legume cu legume si sos de legume.... ;)
Vanata se spala, se taie rondele si se prajeste pe tigaia tip grill.
Telina se curata, se spala si se taie cubulete. Se prajeste in 2 linguri de ulei pana se inmoaie si isi schimba culoarea, devine aramie.
Ardeiul si prazul se curata, se spala si te taie bucati, respectiv rondele. Se pun peste telina in tigaie, le condimentam cu sare si piper dupa gust, se calesc pana se inmoaie.
Cartofii se spala, se pun la fiert in coaja (in apa cu sare).
Vor fi lasati la fiert cca 30 min. Ii scoatem din apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem rondele. Punem 3 linguri de ulei intr-o cratita, adaugam rondelele de cartofi, ii lasam sa se prajeasca usor,cca 10 minute apoi adaugam 6 linguri sos de soia si putin piper. In functie de gustul fiecaruia mai adaugam sau nu sare (atentie, sosul de soia are gust preponderent sarat!)
Rosiile se spala, se trec prin robot impreuna cu usturoiul (cateii de usturoi si cel granulat), adaugam busuiocul si rozmarinul uscat si amestecam pana obtinem un sos foarte condimentat pe care la servire il vom servi asezat peste vinetele grill.
Pofta buna!